Vyškov: Další úseky nahradila zámková dlažba

23.04.2022 14:52 | Tisková zpráva

S koncem minulého roku se uzavřely práce na opravách chodníků hned v několika vyškovských lokalitách.

Vyškov: Další úseky nahradila zámková dlažba
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Nešlo pouze o půl kilometru dlouhý chodník v Brněnské ulici (za 3,2 milionu), o výměnu povrchu za zámkovou dlažbu na obou stranách ulice Na Vyhlídce (za téměř 1,9 milionu), o předláždění chodníku v Dědické ulici či o opravu mezi dvěma mosty podél Hané v Albrechtově ulici (obě akce za 1,5 milionu). Na podzim se totiž opravovalo také v místních částech Vyškova. 

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42659 lidí

Skoro čtvrt milionu korun stála výměna dlažby v případě chodníku před kostelem v Rychtářově. „Šlo o jeden z požadavků osadního výboru. Jednalo se o výměru 130 metrů čtverečních, dělníci vyměnili v listopadu třicítkovou dlažbu za zámkovou. V okolí pomníku věnovaného památce padlým už nová dlažba byla, v podstatě došlo ke sjednocení povrchů,“ informoval vyškovský místostarosta Roman Celý.

Podobná investice proběhla v Opatovicích. Po opravě oplocení areálu mateřské školy následovala výměna dlažby. „Nová zámková dlažba před mateřinkou stála 180 tisíc korun,“ doplnil místostarosta Vyškova Josef Kachlík.

V posledních týdnech na jedné z křižovatek v Opatovicích rovněž instalovali dopravní zrcadlo. „K zajištění bezpečného rozhledu při výjezdu slouží odrazové zrcadlo nově také pro odbočení pod zámkem v Rychtářově. Věříme, že obě zrcadla zlepší rozhledové poměry na méně přehledných místech,“ poznamenal místostarosta Kachlík.

Zopakoval, že osadní výbory jednotlivých místních částí představují pro radnici důležitého partnera. „Jdeme postupnými kroky. Po domluvě s osadním výborem jsme například nedávno na hřbitově v Rychtářově nechali otočit kolumbárium. Nově je zády k obvodové zdi. Představy osadních výborů se snažíme naplňovat. Někdy jde o drobnější zásahy za několik tisíc korun, jindy ovšem o investice na mnoho let,“ dodal místostarosta Celý.

Zdůraznil, že radnice v místních částech dlouhodobě podporuje zejména spolkovou činnost. Například u víceúčelového hřiště vedle rychtářovské hospody, u které se konají různé kulturní a společenské akce, se chystá posílení počtu herních prvků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…