Vyškov: Tři herní plochy pro děti získaly novou podobu

24.12.2019 21:05

Zahradní altán a pohodlný přístup k němu pro starší generace, plocha s novými zajímavými herními prvky pak pro ty nejmenší. Za Domem s pečovatelskou službou v Tyršově ulici zmizel litý asfalt, nahradila ho zámková dlažba a celkově se prostor ve směru ke Smetanově nábřeží dočkal revitalizace.

Vyškov: Tři herní plochy pro děti získaly novou podobu
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Stála bezmála 870 tisíc korun a na své si přijdou senioři ze sousedního objektu i rodiny s dětmi. „V okolí altánu jsme zajistili výsadbu ovocných stromů, které mají lidem zpříjemnit pobyt venku, i opravu pěších tras. Sousední herní prvky jsme nahradili novými, nechali jsme upravit dopadové plochy pomocí gumové štěpky i formou říčního písku. Nová plocha láká na houpadla či klasickou houpačku,“ vyjmenoval místostarosta Vyškova Roman Celý.

V podobném termínu a duchu skončily úpravy na části sídliště Kpt. Otakara Jaroše. Rekonstrukce pobytové plochy počítala s obměnou mobiliáře, s novou zámkovou dlažbou i osetím zelených ploch včetně výsadby keřů. Když ještě přálo počasí, některé děti stihly využít rám s houpačkou, houpadla, herní sestavu se skluzavkou i kolotoč pro jednoho. „Cílili jsme na děti předškolního věku. Pryč jsou časy nevhodných dopadových ploch, po celém městě je už řadu let upravujeme a měníme pomocí gumové štěpky,“ zmínil vyškovský starosta Karel Jurka.

Třetím zatraktivněným prostorem se pak stala plocha mezi lokalitou Na Hraničkách a Sídlištěm Osvobození. V roce 2018 stavební firma upravila jedno z hřišť v ulici Maxima Gorkého. O rok později se počítalo s druhou etapou, která navazuje hned na sousedním pozemku. Část travnaté plochy tak získala mlatový kryt, na zeleň se rovněž myslelo. Úpravy se dočkala také část ohradní zídky, jiná zmizela.

První etapa cílila především na děti předškolního věku, ta právě ukončená potěší spíš školáky, mládež i dospělé. „Střední a starší generaci proto, že se v místě objevily fitness prvky. Venkovní posilovací stroje již máme na několika místech města, na Maxima Gorkého nechybí kyvný a běžecký trenažer i posilovač paží a ramen. Děti se mohou radovat z multifunkční atrakce se skluzavkou nebo prolézačky,“ připomněl starosta Vyškova s tím, že právě v lokalitě Maxima Gorkého byly úpravy ze všech tří zmiňovaných hřišť nejdražší.

Nové hřiště. Kolik práce stály?

  • Tyršova - 870 tisíc
  • Kpt. Otakara Jaroše - 1 milion a 195 tisíc
  • Maxima Gorkého - 2 miliony a 530 tisíc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…