Vyškov: Úsekové měření rychlosti bude. Hříšníky čeká pokuta

30.07.2018 13:47

Hovoří se o něm už dlouho, nyní začne úsekové měření plnit svůj účel: zvýšení bezpečnosti Vyškovanů a respektování dodržování rychlosti v daných lokalitách. Měření zajistí metrologicky ověřené zařízení. Půjde o další podstatný krok ke zklidnění provozu, úsekové měření rychlosti bude spadat pod vyškovské strážníky.

Vyškov: Úsekové měření rychlosti bude. Hříšníky čeká pokuta
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Aktuálně se pracuje na technickém řešení. „Pochopitelně máme vytipovaná místa s velkou průjezdností aut, dále v blízkosti základních škol a po domluvě s dopravním inspektorátem. Přikláníme se rovněž ke stížnostem obyvatel na nedodržování nejvyšší povolené rychlosti,“ vyjmenoval starosta města Karel Goldemund.

Jde o úseky vyhodnocené jako rizikové. Konkrétně se úsekové měření dotkne ulic Dědická, Křečkovská, Brněnská, Sochorova a Purkyňova. „Město čekalo na rozhodnutí Ústavního soudu, který otázky s úsekovým měřením posuzoval,“ zmínil starosta Goldemund.

Respektive odmítl, že by se zákon o silničním provozu měl měnit. Zamítl tak návrh, který by zrušil odpovědnost provozovatele vozidla. Soudci totiž řešili případ udělení pokuty majiteli auta, který dostal pokutu za jiného neztotožněného řidiče. „V praxi to znamená, že pokud se nepodaří zjistit řidiče, odpovědnost nese vlastník auta. Za auto tak bude nadále odpovídat provozovatel, na to jsme čekali,“ upřesnil velitel vyškovských strážníků Petr Sedláček.

Vedení radnice vyvrací, že má úsekové měření sloužit jen ke zlepšení městského rozpočtu. „Prioritní je pro nás bezpečnost obyvatel. Netolerance a neohleduplnost v dopravě jsou alarmující, úsekové měření v daných místech bude mít svůj význam,“ je přesvědčený starosta Vyškova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…