ZŠ Pivovarská v Jablonci dostala k Ježíšku nové šatny

19.12.2014 17:31

Základní škola v Pivovarské ulici dostala předčasný vánoční dárek v podobě nových šaten za 1,6 milionu korun. Ty pro žáky prvního stupně vznikly vestavbou do školního dvora na místě, které sloužilo pro sběr papíru. Veškeré náklady byly hrazeny z městského rozpočtu.

ZŠ Pivovarská v Jablonci dostala k Ježíšku nové šatny
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Se stavbou se začalo v polovině srpna. Zároveň se šatnami vznikl ve vestavbě i prostor pro nářaďovnu školní tělocvičny. „Kromě nových šaten, jsme také upravili malby a nátěry na chodbě a v šatně před tělocvičnou a osadili jsme novým krytem i kanalizační vpusť, kterou jsme objevili na školním hřišti,“ vypočítává Václav Kopal, stavební technik magistrátu, který měl celou akci na starosti. O místo pro skladování sběru škola nepřišla, přístřešek se přesunul na školní zahradu.

Barevné a zbrusu nové školní šatny dnes ve vánoční atmosféře slavnostně předali dětem zástupci města. Pásku přestřihli primátor Petr Beitl, náměstek Miloš Vele, který celou akci inicioval a náměstek Pavel Svoboda, do jehož resortu základní koly v Jablonci spadají. 

Základní škola Pivovarská v Jablonci nad Nisou má více než stoletou historii a mezi školami ve městě dobrý zvuk. V posledních letech se historická budova potýká s kapacitou. Do prvních tříd totiž nastupují silné ročníky. „ZŠ Pivovarská nyní má 280 žáků a nemůže s ohledem na prostor požádat o navýšení. Proto jsme jako dočasné řešení navrhli upravit, čili zmenšit její školský obvod a využít volnou kapacitu sousední školy v Pasířské ulici,“ vysvětluje náměstek Pavel Svoboda. V praxi to znamená, že ze školského obvodu ZŠ Pivovarská se odeberou ulice Sadová a části ulic U Balvanu a Nádražní, které připadnou škole v Pasířské. Změnu ve školských obvodech v Jablonci nad Nisou odsouhlasili zastupitelé na svém zasedání letos 15. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…