Základní školy v Hodoníně přivítaly budoucí prvňáčky

16.04.2017 18:19

V pátek 7.4.2017 a v sobotu 8.4.2017 se otevřely dveře všech základních škol zřizovaných městem Hodonínem budoucím prvňáčkům.

Základní školy v Hodoníně přivítaly budoucí prvňáčky
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

V pěkném prostředí základních škol čekali na děti ve třídách usměvaví učitelé. Děti poznávaly hravou formou barvy, tvary, základní číslice a některá písmena. Prostřednictvím povídání u obrázků pedagogové zjistili, zda mají děti správnou výslovnost, dostatečnou slovní zásobu a prostorovou orientaci. Rodiče měli možnost využít rad zkušených pedagogů v případě, že si nebyli jisti, zda jejich dítě zvládne náročnější první třídu. Nakonec děti přednesly i své připravené básničky, zazpívaly písničky a domů odcházely s drobnými upomínkovými předměty, které jim budou připomínat jejich „veliký“ den.

K zápisu přišlo celkem 298 dětí, což je o 55 méně než v minulém roce. Do tohoto počtu jsou zahrnuty i děti, které přišly k zápisu a byla jim v loňském roce odložena povinná školní docházka. Děti, u nichž se předpokládá odklad povinné školní docházky v letošním roce, v počtu uvedeny nejsou. Odklad povinné školní docházky v letošním roce zvažují rodiče u 76 dětí, zatímco v minulém roce to bylo u  55 dětí ( letos více o 21 dětí).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…