Zastupitelé Hlučína rozdělili dotace, částka na granty bude letos vyšší

16.03.2017 13:59

Stejně jako v minulých letech i letos rozdělí Hlučín dotace na činnost spolků a organizací ve výši kolem 6 milionů korun. Částka na granty z obvyklých 300 tisíc vzroste na 400 tisíc korun. Zastupitelé na svém jednání v úterý 14. března schválili dotace v částkách nad 50 tisíc korun. Na svém jednání 6. března odsouhlasili radní přidělení grantů na konkrétní akce a také dotace na činnost organizací ve výši do 50 tisíc korun.

Zastupitelé Hlučína rozdělili dotace, částka na granty bude letos vyšší
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

"Těší nás, že stále více jednotlivců i organizací pořádá akce pro veřejnost, proto jsme zvedli částku vyčleněnou na granty o 100 tisíc korun. Mohli jsme díky tomu vyjít vstříc všem žadatelům," uvedl starosta Pavel Paschek.

Částky přidělené na dotace ale muselo město krátit, přišly totiž žádosti, které v součtu překročily 9,5 milionů korun, k dispozici je 6 milionů korun.

Dotace půjdou jak na podporu sportovních a kulturních spolků, tak i organizacím zajišťujícím sociální služby.

Zastupitelé schválili také dotaci pro římskokatolickou církev v Hlučíně na opravu střechy kostela v Darkovičkách. Z částky vyčleněné na opravy kulturních památek uvolnili 400 tisíc korun. Oprava střechy přijde zhruba na 2 miliony korun a plánovaná je na letošní rok. Bude to první etapa rekonstrukce kostela v Darkovičkách. Více informací ZDE.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…