Železný Brod: Další kroky k modernizaci městského divadla

13.03.2017 10:47

V posledních měsících město provedlo v městském divadle kroky, které ho zase o kousek přiblíží současné době, která si žádá moderní technologie.

Železný Brod: Další kroky k modernizaci městského divadla
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

V prostorách městského divadla byl nainstalován tzv. inspicientský systém. Jedná se o zařízení sestávající se z kamery a dvojice mikrofonů, které snímá pódium a v přímém přenosu přenáší obraz a zvuk ve stereo kvalitě do obou divadelních šaten. V divadelních šatnách lze tento přenos sledovat a ve správný okamžik se připravit na výstup. Bude také možné pomocí povelového mikrofonu ze zákulisí jeviště herce vyzvat k výstupu. Herci tak již nebudou muset na svůj výstup číhat na schodišti v zákulisí. Významným přínosem bude inspicientský systém pro koordinaci při představení s větším počtem účinkujících a také při koncertních vystoupeních. Nedílnou součástí systému je i záznamové zařízení s možností archivace. Místní divadelní soubory si tak budou moci nahrávat zkoušky a pilovat svoje herecké umění po zhlédnutí záznamu. Po projednání s místními divadelními soubory tak bude možné záznamy jejich představení přenášet prostřednictvím youtube kanálu města. Samozřejmě bude systém včetně nahrávacího zařízení k dispozici i dalším uživatelům divadla jako jsou základní školy při závěrečných akademiích, ZUŠ při koncertech apod. Zakázka byla realizována za cenu 76 100 Kč.

V loňském roce byly jevištní textilie – opony, sufity a výkryty – po mnoha letech vyprány a byl obnoven protipožární nástřik. Po prohlídce stavu jednotlivých textilií bylo rozhodnuto o pořízení nového modrého horizontu. Zavěšení nového horizontu bylo provedeno v únoru 2017 současně se zavěšením nových závěsů na okna v prostorách hlediště. Staré hnědé závěsy byly na místě od roku 2000 a nebylo možné je bez poškození vyčistit. Nové závěsy v barvě vínová kardinal jsou tak sladěny s čalouněním sedaček a jsou připevněny na kolejničkách a bude je tedy možné pravidelně čistit. Nový horizont a 4 závěsy do hlediště včetně zavěšení, kolejniček a protipožárního nástřiku byly pořízeny za cenu 69 500 Kč včetně DPH.

Mgr. František Lufinka, starosta města
Mgr. Ivan Mališ, místostarosta města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…