Železný Brod: Radnice znovu, ale zase trochu jinak, podpoří volnočasové aktivity mládeže

01.02.2014 7:29

V loňském roce vedení města ve spolupráci s místními zájmovými organizacemi připravilo zajímavou akci nesoucí název „Týden otevřených dveří“.

Železný Brod: Radnice znovu, ale zase trochu jinak, podpoří volnočasové aktivity mládeže
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Smyslem bylo představit jednotlivé železnobrodské organizace, které dětem nabízejí možnost smysluplného trávení volného času. Nabídka aktivit je v Železném Brodě opravdu široká a zajisté si každé dítko vybere koníček, který právě jemu bude nejvíce vyhovovat.

V letošním roce se zrodil další nápad, kterak děti, respektive jejich rodiče více motivovat v zájmu o volnočasové aktivity. Radnice poskytne všem žákům 3. ročníku základní školy s bydlištěm v Železném Brodě příspěvek na úhradu účastnického poplatku v libovolném volnočasovém kurzu. Výše příspěvku bude ve výši tohoto poplatku, maximálně však 500 Kč za jedno pololetí školního roku. Peníze budou vypláceny na městské pokladně po předložení dokladu o zaplacení s potvrzením, že absence dítěte bezdůvodně nepřesáhla 20%.

Ing. Miloslav Louma, místostarosta města, dodává: „Naším cílem je vést děti k pěstování koníčků, rozvíjet jejich talent a uplatnění a především je odvrátit od případných negativních vlivů, které s sebou dnešní doba nese. Sociálně slabší rodiny často nemají prostředky na zaplacení kroužků, proto jim touto cestou chceme pomoci. Podpora bude financována z výtěžku z loterijní činnosti.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zelbrod.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…