Železný Brod: Radnice znovu, ale zase trochu jinak, podpoří volnočasové aktivity mládeže

01.02.2014 7:29

V loňském roce vedení města ve spolupráci s místními zájmovými organizacemi připravilo zajímavou akci nesoucí název „Týden otevřených dveří“.

Železný Brod: Radnice znovu, ale zase trochu jinak, podpoří volnočasové aktivity mládeže
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Smyslem bylo představit jednotlivé železnobrodské organizace, které dětem nabízejí možnost smysluplného trávení volného času. Nabídka aktivit je v Železném Brodě opravdu široká a zajisté si každé dítko vybere koníček, který právě jemu bude nejvíce vyhovovat.

V letošním roce se zrodil další nápad, kterak děti, respektive jejich rodiče více motivovat v zájmu o volnočasové aktivity. Radnice poskytne všem žákům 3. ročníku základní školy s bydlištěm v Železném Brodě příspěvek na úhradu účastnického poplatku v libovolném volnočasovém kurzu. Výše příspěvku bude ve výši tohoto poplatku, maximálně však 500 Kč za jedno pololetí školního roku. Peníze budou vypláceny na městské pokladně po předložení dokladu o zaplacení s potvrzením, že absence dítěte bezdůvodně nepřesáhla 20%.

Ing. Miloslav Louma, místostarosta města, dodává: „Naším cílem je vést děti k pěstování koníčků, rozvíjet jejich talent a uplatnění a především je odvrátit od případných negativních vlivů, které s sebou dnešní doba nese. Sociálně slabší rodiny často nemají prostředky na zaplacení kroužků, proto jim touto cestou chceme pomoci. Podpora bude financována z výtěžku z loterijní činnosti.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zelbrod.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

7:17 Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

Město Jičín osloví brněnskou Mendelovu zemědělskou univerzitu, konkrétně Lesnickou a dřevařskou faku…