Zlín: Čísla kandidátních listin pro volby do zastupitelstva i Senátu byla vylosována

22.08.2018 14:30

Za přítomnosti notáře byla 21. srpna v prostorách zlínského magistrátu vylosována pořadová čísla, kterými budou označeny hlasovací lístky pro volby do zastupitelstev obcí a Senátu, obvodu číslo 80.

Zlín: Čísla kandidátních listin pro volby do zastupitelstva i Senátu byla vylosována
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„V roce 2014 podalo ve Zlíně kandidátní listinu čtrnáct subjektů. Pro letošní volby je to subjektů dvanáct,“ prozradil Tomáš Lang, vedoucí Odboru kanceláře primátora, který má přípravu voleb na starosti.

S číslem jedna kandiduje Zlín 21, dvojku má Nový Impuls pro Zlín, trojku ODS, číslo čtyři je přiřazeno České pirátské straně, s pětkou jde do voleb hnutí STAN, s šestkou ČSSD, sedmička byla vylosována pro SPD – Tomio Okamura, s osmičkou ANO 2011, devítku má KDU – ČSL, desítku Soukromníci – rozhýbejme Zlín, s číslem jedenáct KSČM a nakonec s číslem dvanáct Nezávislí a Zelení pro Zlín.

Pro senátní volby v obvodu 80, kam však nepatří samotný Zlín, se zaregistrovalo sedm kandidátů. Vylosováni byli v následujícím pořadí: Radek Henner (SPD), stávající senátor Patrik Kunčar (KDU-ČSL), Libor Lukáš (Strana soukromníků), Jana Juřenčáková (Realisté), František Jordák (KSČM), Milena Kovaříková (ČSSD) a nakonec Jan Popelka (SPO).

Volby se uskuteční 5. a 6. října 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…