Zlín: Elektronické zápisy do školek. Rodiče si je pochvalují

27.03.2014 13:25

Až do neděle 6. dubna můžou zákonní zástupci podávat elektronické registrace svých dětí do některé z mateřských škol, které zřizuje město Zlín. Zpřístupněná jim je doména: www.zapisdomszlin.cz.

Zlín: Elektronické zápisy do školek. Rodiče si je pochvalují
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Na uvedené webové adrese lze vytvořit profil dítěte a zaregistrovat jej do vybrané školky. Systém automaticky vygeneruje žádost pro každé zařízení ve formátu PDF. „Rodiče si vyplněnou žádost pro každou zaregistrovanou školku vytisknou, překontrolují správnost dat, podepíší a zajistí potvrzení od lékaře. Tato on-line registrace je však pouze jedním z kroků přijímacího řízení. Bez osobního předání v mateřské škole nemůže být zahájeno přijímací řízení,“ upozornila Iveta Žárská, vedoucí Odboru školství magistrátu.

Elektronický zápis je letošní novinkou, která do značné míry sjednocuje a zjednodušuje proces přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání. Rodiče už například nemusí v případech, že hlásí své dítě do více školek, vypisovat několik žádostí, protože systém si informace předá. Díky stránkám www.zapisdomszlin.cz mohou také sledovat, v jaké fázi zpracování přihlášky jsou. „Systém přijímaní se sjednotil, v rubrice statistiky lze sledovat počet přihlášených dětí, celkový počet přihlášek, přijatých či nepřijatých dětí. Statistika je zpřesněná i pro nás, budeme nyní například přesně znát zájem o jednotlivé školky. Systém pomáhá i ředitelkám, ty teď ví, které děti se hlásí k nim a zároveň i do jiných mateřských škol. Elektronický zápis je určitě posunem vpřed,“ nepochybuje primátor Miroslav Adámek.

Z průběžných informací získaných elektronickým zápisem vyplývá, že největší zájem je o pět mateřských škol, které se nachází na sídlišti Jižní Svahy. Do nich zatím podali rodiče prostřednictvím nového systému cca 35 procent z celkového počtu všech přihlášek. Díky novému systému má město také mnohem lepší přehled o dětech, které jsou přihlášeny do více školek. Dosavadním rekordmanem je předškolák, kterému rodiče vytvořili 18 registrací.

K dnešnímu dni bylo již vytvořeno 851 profilů dětí, zaregistrovaných dětí je 814. Celkový počet registrací dosáhl počtu 1989.

Elektronický systém si rodiče zatím pochvalují, město ani ředitelky jednotlivých školek se nesetkali se stížnostmi. „Naopak, mnozí rodiče novinku oceňují, především kvůli transparentnosti přijímacího řízení. Těm z nich, kteří nemají počítač a tiskárnu, pomáhají buď ředitelky školek nebo mají možnost si žádosti vytisknout v informačním středisku na radnici, či v krajské knihovně,“ uvedl zastupitel Michal Cholek, který se na zavedení elektronického zápisu podílí.

Kolik bude v městských školkách míst pro nové děti v nadcházejícím školním roce zatím není jisté. K zápisu do první třídy přišlo z těchto zařízení celkem 879 předškoláků. Někteří z nich ale budou mít nástup do školy odložen.

Elektronické zápisy do MŠ – harmonogram:

Už jen dva týdny (do 6.4.) mají zákonní zástupci dětí možnost zaregistrovat své dítě do některé z mateřských škol, zřizovaných SMZ.

V pondělí 7.4. proběhne v každé MŠ v době od 8.00 hod do 16.00 hod zápis „fyzický“ (rodiče přinesou vyplněné a lékařem potvrzené žádosti do MŠ, kam zaregistrovali své dítě /děti). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…