Zlín: Koalice podepsala smlouvu. Složení rady města je známé

27.10.2014 12:42

Představitelé hnutí Starostové a nezávislí (STAN) a ANO 2011 podepsali koaliční smlouvu. Její součástí je také jmenný seznam navržených členů rady města.

Zlín: Koalice podepsala smlouvu. Složení rady města je známé
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„Pracujeme ve vzájemné shodě. Jsem přesvědčený o tom, že tento návrh bez problémů prosadíme na ustavujícím zastupitelstvu,“ konstatoval Miroslav Adámek, který je kandidátem nové koalice na post primátora. „Koaliční smlouva navázala na již podepsané memorandum. Na obsazení postů v radě jsme se věcně shodli a nyní nás bude čekat příprava programového prohlášení, podle něhož budeme chtít město rozvíjet,“ uvedl Patrik Kamas, jenž byl navržen na pozici neuvolněného náměstka primátora.

Rada města bude mít 11 členů, což je stejný počet, jaký měla v první polovině právě končícího volebního období. STAN v ní obsadí sedm míst, ANO dostalo k dispozici čtyři křesla. Pět členů rady včetně primátora bude tzv. „uvolněných,“ působení na radnici pro ně tedy bude hlavním pracovním poměrem. Zbylí radní budou tzv. „neuvolnění,“ takže budou vedle práce pro město vykonávat i svá současná povolání. „Tento model se už dříve osvědčil a může být velmi efektivní. Z hlediska nákladů je srovnatelný s těmi, které byly využívány v předchozích volebních obdobích,“ prohlásil Miroslav Adámek.

Koaliční smlouva nastiňuje také spolupráci s opozicí. Zástupci obou hnutí se shodli na tom, že KDU-ČSL, ČSSD a KSČM nabídnou možnost účasti v komisích města a dozorčích radách městských společností. „Chceme s opozicí konstruktivně spolupracovat ve prospěch města. Atmosféra na zastupitelstvech by měla být pracovní, bez zbytečných politických hádek,“ vysvětlil Patrik Kamas.

Nová koalice bude mít v jednačtyřicetičlenném zastupitelstvu většinu, když disponuje 26 členy. Ustavující zasedání se uskuteční pravděpodobně v první polovině listopadu.

Jmenný seznam navrhovaných kandidátů do Rady města Zlína

MUDr. Miroslav Adámek (STAN)
Mgr. Patrik Kamas (ANO 2011)
Ondřej Běták (STAN)
Dalibor Stříbný (ANO 2011)
RNDr. Bedřich Landsfeld (STAN)
Bc. Kateřina Francová (STAN)
František Pilka (STAN)
Ing. Lenka Horáková (ANO 2011)
Josef Novák (STAN)
Jana Bazelová (ANO 2011)
Pavel Stojar (STAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …