Zlín: Na krajské vlaky, autobusy a MHD bude stačit jediná jízdenka

05.02.2024 13:37 | Tisková zpráva

Cestování s přestupy bude ve Zlíně a Otrokovicích jednodušší. V budoucnu postačí cestujícím na krajské vlaky, autobusy a městskou hromadou dopravu jediná jízdenka. Tento komfort lidem umožní společný tarifní systém, na jehož vytvoření se dohodli zástupci Zlínského kraje, Zlína a Otrokovic.

Zlín: Na krajské vlaky, autobusy a MHD bude stačit jediná jízdenka
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Dohodu stvrdili ve čtvrtek 1. února podpisem společné deklarace náměstek hejtmana Radek Doležel, primátor města Zlína Jiří Korec a starostka Otrokovic Hana Večerková.

Začlenění MHD do systému Integrované dopravy Zlínského kraje přinese současně jednotné jízdní doklady, způsob odbavení i ceny. „Podpis deklarace je zásadním krokem k tomu, abychom se se Zlínským krajem domluvili na společných tarifních a odbavovacích principech, které umožní cestování na společný jízdní doklad jak krajskými linkami, tak městskou hromadnou dopravou na území Zlína a Otrokovic,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Před spuštěním nového systému bude potřeba provést úpravu odbavovacích zařízení ve vozidlech tak, aby všichni dopravci mohli přijímat nejen platební karty a jejich ekvivalenty, ale také současné karty Zlínského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…