Zlín: Areál s herními i fitness prvky bude přístupný každý den

31.01.2024 22:09 | Tisková zpráva

Víceúčelové hřiště Slunečnice, které funguje od loňského června u II. Morýsova domu pouze ve všední dny, bude od čtvrtka 1. února přístupné každý den.

Zlín: Areál s herními i fitness prvky bude přístupný každý den
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Zahrada zůstane návštěvníkům nově přístupná od pondělí do neděle. Od dubna do října bude otevřena zdarma od osmé do dvacáté hodiny, od listopadu do března pak od osmé do osmnácté hodiny. Od patnácté hodiny bude vstup možný vždy pouze horní brankou od hlavní silnice, Třídy Tomáše Bati,“ informovala vedoucí SSI Slunečnice Petra Paveláková.

Anketa

Je Petr Pavel dobrým prezidentem?

2%
96%
hlasovalo: 27538 lidí

Hřiště tvoří bezbariérový areál s několika herními i fitness prvky pro děti i lidi s fyzickým hendikepem. Město do jeho vzniku investovalo 1,3 milionu korun v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Zlín. Autorkou vítězného návrhu v kategorii Velké projekty byla v roce 2021 Nela Vaculčíková.

Provozovatelé hřiště z CSP Zlín, o.p.s. upozorňují návštěvníky na nutnost dodržování návštěvního řádu pro zajištění bezpečnosti a ochranu zdraví. „Děti mladší 15 let a lidé ze zhoršenou motorikou nebo nedostatečně vyvinutým pudem sebezáchovy musí vždy doprovázet dospělá osoba,“ upozornila Petra Paveláková s tím, že pod dohledem dospělého musí být při užívání herních prvků i děti do 6 let.

Na bezbariérovém hřiště je rovněž zakázáno použití akátových fitness strojů mladším 15 let. „V případě porušení návštěvního řádu je možné volat strážníky městské policie,“ zdůraznila Petra Paveláková.

Bezbariérové hřiště Slunečnice je prvním svého druhu ve městě. Děti zde mohou využívat skluzavku se schody a lezeckou stěnou. Pro návštěvníky na invalidním vozíku je k dispozici závěsná houpačka a pro lidi s hendikepem houpadlo s motivem autíčka. Nejmenší návštěvnici mohou využívat houpačku s motivem hada nebo trampolínu. Areál doplňuje dřevěný mobiliář, k posezení slouží lavičky a okolí zdobí okrasné keře a trvalky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…