Zlín: Německý velvyslanec se zajímal o výuku cizích jazyků i boj s africkým morem prasat

10.03.2018 11:49

Výuka němčiny na školách zřizovaných městem, Africký mor prasat, hospodářství nebo třeba turistika. Řadu témat dnes projednali Christoph Israng, velvyslanec Spolkové republiky Německo, a primátor Miroslav Adámek během setkání na zlínské radnici.

Zlín: Německý velvyslanec se zajímal o výuku cizích jazyků i boj s africkým morem prasat
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„Umět cizí jazyky je velmi důležité. Pomáhá to hospodářství i turistice. Jsem proto rád, že se náš jazyk na zlínských školách vyučuje,“ konstatoval Christoph Israng. „Jako jeden ze dvou cizích jazyků se němčina vyučuje na téměř všech základních školách, které město zřizuje. Je to jen dobře. Vazby České republiky na Německo jsou velmi silné. Když mluvíme o hospodářství, my si uvědomujeme, že se české ekonomice daří do značné míry i díky tomu, že šlape německé hospodářství,“ upozornil Miroslav Adámek.

Jedním z důvodů návštěvy německých hostů ve Zlíně bylo i téma Afrického moru prasat. Christoph Israng ocenil, jak důsledně s touto nakažlivou chorobou zdejší orgány bojují. „Poděkoval bych i obyvatelům, kteří respektují nařízení, které mají rozšíření afrického moru prasat zabránit,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

13:05 Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a …