Zlín: Zveme na večerní vycházku za rorýsy a netopýry

15.07.2015 7:26

Na večerní vycházku za zvířecími obyvateli Zlína zve Odbor životního prostředí a zemědělství. Krátká exkurze pro veřejnost se uskuteční v pátek 24. července od 19.30 hodin.

Zlín: Zveme na večerní vycházku za rorýsy a netopýry
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Exkurze, kterou povede zoolog Evžen Tošenovský, bude zaměřená především na rorýsy a netopýry a jejich zajímavý život. Sraz bude před zámkem v sadu Svobody, odkud se půjde kolem řeky Dřevnice směrem na Bartošovu čtvrť. Exkurze by měla trvat přibližně do 22.00 hodin. Z kapacitních důvodů je nutné se na akci předem přihlásit na lenkapechova@zlin.eu nejpozději do 22. července.

Na programu vycházky je představení živých exemplářů hendikepovaných netopýrů ze záchranné stanice a poznávání běžných druhů ptáků podle hlasu. Účastníci se mohou dále těšit na ukázky moderní techniky používané při výzkumu netopýrů (batdetektory, noktovizor), které si mohou sami vyzkoušet, a informace o probíhajícím chiropterologickém, ornitologickém a entomologickém monitoringu výskytu živočichů v sadu Svobody.

Exkurzi pořádá Odbor životního prostředí a zemědělství ve spolupráci s Českou společností pro ochranu netopýrů a Českou společností ornitologickou.

Účast je zdarma.

V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …