Znojmo: Areál Staré nemocnice má konečně svého kupce

05.11.2017 10:40

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje schválilo prodej areálu staré nemocnice ve Znojmě do vlastnictví společnosti NAILIS77 za kupní cenu 39 995 000 korun.

Znojmo: Areál Staré nemocnice má konečně svého kupce
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Celkem bylo doručeno pět nabídek a jediným kritériem výběru byla výše nabídnuté kupní ceny. Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 26. září 2017 vybrala nabídku společnosti NAILIS77. Po schválení kupní smlouvy zastupitelstvem bude následovat podepsání smlouvy.

„Již v záměru prodeje bylo uvedeno, že areál takzvané staré nemocnice je začleněn do památkově chráněného území a samotná budova byla letos v červnu Ministerstvem kultury prohlášena za kulturní památku. Každý zájemce o koupi nemovitosti byl tedy s touto skutečností seznámen. Jsem ráda, že se poté, co předcházející solidní investor ze závažných důvodů odstoupil od své nabídky, podařilo v krátké době najít nového kupce,“ řekla náměstkyně hejtmana Taťána Malá.

Léčebna dlouhodobě nemocných není předmětem prodeje

Uvedené nemovitosti jsou v současné době svěřeny příspěvkové organizaci kraje – Nemocnici Znojmo. Vzhledem ke skutečnosti, že tato příspěvková organizace nyní nedisponuje dostatečnou kapacitou prostor, aby bylo možné všechny provozy působící v areálu staré nemocnice přemístit do areálu nové nemocnice, zůstane část prostor v areálu tzv. staré nemocnice obsazena a kupující uzavře k datu podpisu kupní smlouvy smlouvu o nájmu s Nemocnicí Znojmo jako nájemcem. Léčebna dlouhodobě nemocných v areálu není předmětem prodeje a zůstává ve vlastnictví Jihomoravského kraje.

Areál tzv. staré nemocnice se nachází v okrajové historické části města Znojma a je vymezen ulicemi Vídeňská, Dyjská a Na Kolbišti, je začleněn do památkově chráněného území. Areál nemocnice je přístupný hlavním vjezdem z ulice Vídeňská. Celková výměra pozemků v areálu určených k prodeji činí 29 447 m2. Záměr prodeje areálu tzv. staré nemocnice byl poprvé schválen Radou Jihomoravského kraje dne 29. listopadu 2012. Celkem byl záměr prodeje schválen a zveřejněn na úřední desce desetkrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…