Znojmo: Burčákfest láká na víno, burčák i šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama

25.09.2019 14:05

Poslední zářiový týden vyvrcholí ve Znojmě tradičním Burčákfestem v areálu Louckého kláštera. Lákadlem je burčák, dobré víno, hudba a unikátní podívaná – šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama.

Znojmo: Burčákfest láká na víno, burčák i šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Festival Burčákfest se letos bude konat již 15. rokem. Do kalendáře si zapište pátek 27. září a sobotu 28. září. Po oba dva dny bude v areálu kláštera v nabídce nejen kvalitní burčák, ale i víno firmy Znovínu Znojmo.  Na nádvoří bude probíhat hudební program, soutěž ve šlapání hroznů (sobota) a možnost ochutnávky burčáku (vedle prodejny stáčených vín). Vinařský program má tradičně své místo ve Štukovém sále, a to za doprovodu cimbálové muziky.

Unikátní podívaná – Šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama – propukne na nádvoří kláštera v sobotu od 14.00 do 16.00 hodin. Účelem je výroba speciálního vína s názvem Šlapané víno. Za doprovodu Charlie Slavík Revue, se bude odehrávat u historického kládového lisu. Účastnice získají zajímavý dárek a budou uvedeny na zadní etiketě vína, které bude v prodeji při Burčákfestu v roce 2020. Šlapané víno Tramín červený 2018 bude poprvé v prodeji v Louckém klášteře od pátku 27. září 2019.

Hudba bude znít na nádvoří, v klášteře i jízdárně

Hudební program nabídne vystoupení různých žánrů, od kytarového vystoupení Jerry & son, přes cimbál, až po country – folkový koncert Paroháčů nebo koncert Znojemských hudebníků. V jízdárně letos zahrají v pátek Wohnout a Guns ´N´ Roses tribute Czech Republic a v sobotu GIPSY.CZ. 

Dvoudenní vstupné do celého areálu kláštera, včetně pátečního zahajovacího koncertu WOHNOUT v jízdárně lze zakoupit v předprodeji za 320,- Kč do 31. srpna 2019, později za 350,- Kč nebo na místě za 390,- Kč. Vstupné lze zakoupit i na pátek a sobotu zvlášť. Více na ZDE.  V předprodeji je možno zakoupit vstupenky ve všech sítích TICKETPORTAL nebo elektronicky na www.tickeportal.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…