Znojmo: Den bez úrazu nabídne ukázku práce hasičů, policistů i záchranářů

02.06.2018 6:32

V rámci projektu Zdravé město Znojmo se v úterý 12. června od 10.00 hodin na Horním náměstí uskuteční první ročník znojemského Dne bez úrazu. Jedná se o osvětovou kampaň, která má za cíl upozornit veřejnost na možnosti prevence úrazů nebo jak se zachovat, když už k úrazu dojde.

Znojmo: Den bez úrazu nabídne ukázku práce hasičů, policistů i záchranářů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Horní náměstí se tak opět stane dějištěm simulované dopravní nehody, při níž proběhne ukázka profesionálního zásahu záchranných složek. U zásahu budou přítomni záchranáři, hasiči i policisté a předvedou spolupráci všech složek integrovaného záchranného systému (IZS). Součástí programu bude také možnost seznámit se s výbavou záchranného hasičského a sanitního vozu a s vybavením a technikou PČR.

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo (SZŠ a VOŠZ) ve spolupráci se Zdravým městem Znojmem, se složkami IZS a s dalšími partnery připravila i pestrý doprovodný program, který potrvá až do odpoledních hodin.

Studenti SZŠ a VOŠZ nabídnou možnost vyzkoušet si poskytování první pomoci. BESIP si připraví simulátor nárazu, ve kterém si zájemci budou moci na vlastní kůži vyzkoušet dopravní nehodu nanečisto a připomenout si důležitost zádržných systémů ve voze.

Těšit se můžete také na stánek Vojenské zdravotní pojišťovny ČR, která nabídne měření pomocí tlakoměru a tukoměru (BMI), či program Cyklo Klubu Kučera Znojmo, který si připraví jízdu zručnosti, technickou prohlídku jízdních kol a dopravní testy.

V závěru programu od 15:30 proběhne vyhodnocení soutěže Do práce na kole, která probíhala celý květen. Pro nejlepší účastníky v jednotlivých kategoriích jsou připraveny permanentky do znojemských sportovišť a různé ceny od partnerů projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…