Znojmo: Do zimního stadionu město investovalo více než pět milionů korun

01.08.2017 20:15

Za prvních sedm měsíců letošního roku putovalo z rozpočtu města do zimního stadionu ve Znojmě přes pět milionů korun. Řeč je o financích, které pokrývají náklady na nejvýraznější opravy, údržbu a kompletní výmalbu střechy. Výše nákladů v letošním roce souvisí i se dvěma haváriemi stadionu – požárem a zatékáním.

Znojmo: Do zimního stadionu město investovalo více než pět milionů korun
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Návštěvník často změny a výsledek provedených prací na první pohled nevidí, ale často se jedná právě o opravy, bez kterých by stadion nemohl fungovat,“ konstatuje ředitel Správy nemovitostí města Znojma (dále SNMZ) Tomáš Šturala a dodává, že spoustu oprav SNMZ zvládá svépomocí.

Výraznými a důležitými opravami letos prošla strojovna – srdce stadionu. Do chladicího systému stadionu se tu vložilo 200 000 korun. Byla pořízena nová izolace nádrže se čpavkem a nové čerpadlo. Systém chlazení je pro fungování stadionu zásadní a je pod neustálou kontrolou pracovníků, kteří sledují hladinu čpavku v nádrži, sání nebo i správnou teplotu ledu.

Hlavní viditelnou změnou je kompletní výmalba vnitřku stadionu, která byla ukončena v červenci. Konstrukci střechy natírali pracovníci z plošin, nyní postupně pokračují práce na bočních zdích. Vnitřek stadionu se tak pomalu mění do moderní šedé a červené barvy. Výmalba vyšla město celkem na 3 100 000 korun.

Kvůli zmiňované havárii – zatékání – byla výmalba nutná i při opravě kanceláří, chodeb a dalších prostor. Celkové náklady se vyšplhaly přibližně na 1 200 000 korun. Druhá havárie – požár ve fan shopu stadionu – stála město přes 330 000 korun. Z pojistných událostí těchto havárií vyplatila pojišťovna městu necelých 900 000 korun.

Renovací prošla i technická podpora

Bezmála 680 000 korun bylo nutné vložit do repase videokostky. Klasický servis kostky by za normálních okolností stál přibližně 100 tisíc, ale jelikož kostka byla už v havarijním stavu, byla na sezónu 2017/2018 nezbytná její kompletní oprava.

Renovací prošla také technická podpora pro provoz turniketového systému (95 000 korun), vyvíječe páry (47 000 korun) a instalovalo se několik nových oken (89 000 korun).

Výdaje za menší opravy by se daly shrnout přibližnou částkou 160 000 korun. Jsou v ní zahrnuty oprava branek, teplovodu a kompenzátoru, čerpadla, údržba rolby (pořízena nová v loňském roce), drobné elektropráce, výměna oken a malířské a natěračské práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…