Znojmo: Město láká investory do Malé Louky nižší cenou

22.02.2017 15:10

Nabídnout Znojemákům kvalitní bydlení s občanskou vybaveností – to je cílem rozvojové lokality Malá Louka, pro kterou se město snažilo v průběhu minulého roku najít investora. Bohužel neúspěšně. Původní minimální nabídková cena 102 539 400 korun, stanovená znaleckým posudkem, se ukázala být pro potenciální investory příliš vysoká a neodpovídající současnému stavu nabídky a poptávky na trhu. Zastupitelstvo proto v pondělí kývlo na snížení minimální nabídkové ceny, vyplývající z nového znaleckého posudku, na 65 680 200 korun.

Znojmo: Město láká investory do Malé Louky nižší cenou
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Nová minimální nabídková cena vychází z aktuálního znaleckého posudku, ve kterém znalec reflektoval fakt, že o pozemky v loňském roce investoři neprojevili zájem. Dále rozdělil v dané lokalitě pozemky na bytovou zástavbu a na pozemky určené k vybudování dopravní infrastruktury a veřejného prostranství. Ve většině takových lokalit totiž pak investor komunikace, chodníky aj. na město bezúplatně převádí. Minimální nabídková cena určená znalcem je ještě o 10 milionů nižší, než je minimální cena, na kterou zastupitelé včera kývli.

Lokalitu Malá Louka chce město prodat v souladu s územním a regulačním plánem pro Malou Louku. Jedná se o poslední větší zastavitelnou plochu území nedaleko centra Znojma s kompletní veřejnou infrastrukturou (škola, školka, komerční objekty, pošta, lékárna atd.).

Aktuální cena pozemků o celkové výměře 53 059 m2 činí 65 680 200 korun. Podmínkou prodeje je dodržet územní a regulační plán, který předpokládá, že v lokalitě vyroste 7 bytových domů, 5 viladomů a 2 terasové domy s celkovým počtem 266 bytů.

Území je ohraničeno Vídeňskou ulicí na západě, Brněnskou na jihu, Družstevní a Kotkovou na východě a Hakenovou ulicí na severu. Součástí celé koncepce je také kvalitní a zdravá zeleň a založení nových pozemků s funkcí veřejné zeleně. Na pozemcích veřejné zeleně jsou navrženy plochy pro setkávání obyvatel, jejich odpočinek a plochy pro sport a rekreaci.

Bližší informace včetně podrobného regulačního plánu jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…