Znojmo: Město letos investuje téměř 37 milionů do silnic, chodníků i osvětlení

13.06.2020 13:34

V létě se ve Znojmě rozjedou plánované opravy komunikací a další stavební práce. Mezi nimi je jedna z největších investic tohoto roku – revitalizace ulic Horní Česká a Malá Michalská v historickém centru města – nebo dlouho očekávané vybudování chodníku v Načeraticích. Do těchto oprav komunikací město plánuje investovat téměř 37 milionů korun.

Znojmo: Město letos investuje téměř 37 milionů do silnic, chodníků i osvětlení
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Opravy v ulici Pod Sv. Janem
V těchto dnech probíhá oprava komunikace v části ulice Pod Sv. Janem v Příměticích, a to na pozemcích, které dříve byly v soukromém vlastnictví. Pozemky jsou nyní ve vlastnictví města a komunikace tak projde opravou – plošně se upraví terén a položí se asfaltobeton. Investice činí přibližně 330 000 korun.

Rekonstrukce ulic Horní Česká a Malá Michalská v MPR
Modernizací projde ulice Horní Česká (tj. od obchodu Cyklo Kučera) a ulice Malá Michalská, obě leží v městské památkové rezervaci. V rámci stavby dojde k opravě chodníků, veřejného osvětlení a vybudování trasy metropolitní sítě. Předpokládaný rozpočet akce je 18,5 milionů korun. Kdy se zahájí první práce, bude záviset na výsledcích výběrového řízení zhotovitele. Nejdřívější termín je v srpnu nebo v září.

Ulice Fejfalíkova a Legionářská
V ulici Fejfalíkova byly v červnu zahájeny stavební práce související s rekonstrukcí kanalizace města Znojma, kterou realizuje Vodárenská akciová společnost, a.s. Následovat bude rekonstrukce komunikace, chodníků a veřejného osvětlení, která již bude financována z rozpočtu města. Součástí akce budou i práce v ulici Legionářské, kde již vloni proběhla rekonstrukce vozovky a chodníku na jedné straně. Letos ulici čeká rekonstrukce veřejného osvětlení a chodníku na straně druhé. Předpokládaná investice je cca 8 milionů korun.

Načeratice
V Načeraticích dojde k dlouho očekávanému vybudování chybějících chodníků podél průtahu, který vede obcí a je ve vlastnictví kraje, resp. Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje, a tak budování chodníků předcházela dlouhá administrativní příprava. S pracemi se tu má začít během srpna. Odvodní se silnice a v délce zastavěného území obce se vybuduje chodník, a to na náklady města Znojma, jejichž odhad je přibližně 10 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

7:17 Jičín: Město osloví Mendelovu univerzitu kvůli spolupráci na průzkumu lipové aleje

Město Jičín osloví brněnskou Mendelovu zemědělskou univerzitu, konkrétně Lesnickou a dřevařskou faku…