Znojmo: Rekonstrukce Kollárovy ulice startuje. Přijdou i dopravní omezení

29.03.2023 10:13

V nebližších dnech odstartuje dlouho plánovaná rekonstrukce Kollárovy ulice. Ulice tak bude od pondělí 3. dubna uzavřena. Uzavírka se nebude týkat chodců, průchod bude i během stavebních prací zajištěn.

Znojmo: Rekonstrukce Kollárovy ulice startuje. Přijdou i dopravní omezení
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Uzavírka zahrne i spodní část ulice Dolní Česká v místě křižovatky s ulicí Kollárova. Uzavírka je plánovaná do 4. září. 

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí

Výjezd z této části centra města bude zajištěn přes Masarykovo náměstí a ulici Zámečnickou, dále pak přes ulici Pontassievskou směrem ke kruhovému objezdu na Mariánském náměstí. Po stejné trase bude jezdit i turistický vyhlídkový vláček, který bude ze zastávky Masarykovo náměstí pokračovat na Mariánské náměstí a odtud ulicí 17. listopadu k nádraží.

Kvůli rekonstrukci dojde také k omezení parkování při pravé straně Masarykova náměstí ve směru dolů, a to kvůli projíždějícím vozidlům stavby. Pro bydlící v centru bude zajištěno navíc několik parkovacích míst na nám. Republiky v úseku vozovky před vodojemem. Majitelé aut s trvalým bydlištěm na Kollárově ulici budou moci bezplatně parkovat také na jinak placeném parkovišti na ulici Tovární. 

Rekonstrukce bude zahrnovat opravu siliční komunikace, chodníků i vybudování nového veřejného osvětlení. V plánu je také úprava okolí Vlkovy věže, kde budou posunuty stávající vstupní brány směrem do Kapucínské zahrady. Kolem věže tak vznikne náměstíčko a věž bude možné obejít. Součástí prací bude i nové oplocení a kované brány do prostoru zahrady. Přidán bude mobiliář a v zahradě bude možné vysázet nové stromy.

Současně, aby nebylo nutné do nových povrchů v následujících letech zasahovat, proběhne v rámci uzavírky zároveň rekonstrukce plynovodu a menší úpravy na kanalizaci.

Investice města bude 6,8 milionů korun bez DPH. Stavební práce provede firma FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s.

„Prosíme občany o trpělivost. Naším společným cílem této rozsáhlé rekonstrukce je navrátit ulici Kollárova důstojnou podobu odpovídající významu této vstupní brány do centra našeho krásného města,“ ujistil občany v souvislosti s chystanými dopravními omezeními vedoucí odboru dopravy znojemského městského úřadu Lukáš Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…