Znojmo: Speciální průchod pro chodce a cyklisty na budovaném obchvatu bude

19.04.2018 14:15

Včerejší kontrolní den na stavbě znojemského obchvatu, kde se aktuálně staví úsek od kasárenské po únanovskou křižovatku, přinesl zásadní informaci. Ředitelství silnic a dálnic vyslyšelo podnět starosty Znojma Jana Groise a dopravní policie a nechá vybudovat speciální průchod pro chodce a cyklisty ve chvíli, kdy se z důvodu mostu úplně uzavře Přímětická, resp. Hlavní ulice.

Znojmo: Speciální průchod pro chodce a cyklisty na budovaném obchvatu bude
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Jsem velice rád a vážím si toho, že nám Ředitelství silnic a dálnic vyšlo vstříc a umožnilo vybudování speciálního průchodu. Pro Přímětické to bude jistě velká úleva, i když auta pořád budou muset jet po objížďce. Na druhou stranu jsme rovněž na každém kontrolním dni ujišťováni, že práce pokračují podle harmonogramu, takže bychom neměli být svědky žádných skluzů a natahování uzavírek, jako tomu bývá u jiných staveb,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Speciální průchod pro chodce a cyklisty se vybuduje přímo pod budovaným mostem na Přímětické ulici uprostřed silnice. „Průchod bude mít normovanou šířku 1,5 metrů, bude 35 metrů dlouhý, s pevným povrchem a navíc osvětlený – to vše kvůli bezpečnosti procházejících chodců a projíždějících cyklistů. Ti budou mít ale přístup výhradně tímto průchodem, mimo něj bude pohyb lidí přísně zakázán, protože se bude jednat o staveniště,“ dodává Roman Daniel ze společnosti Silnice Group, která bude jako dodavatel stavby speciální průchod budovat.

Přímětická, resp. Hlavní ulice bude z důvodu budování mostu uzavřena od 23. července do 8. prosince. Právě v tomto období bude pro chodce a cyklisty umožněno procházet speciálním průchodem.

Únanovská ulice, která je z důvodu stavby obchvatu uzavřena v současné době, se otevře v avizovaném termínu 21. května 2018.

Vybraná data ke stavbě (od kasárenské po únanovskou křižovatku):

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • Celkové délka mostů: 274,7 metrů
  • Počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic. Jak je celý obchvat Znojma naplánován, uvidíte ve videu na https://youtu.be/uJU8JlLlc9Q.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…