Znojmo: Tisícům řidičů končí platnost řidičských průkazů

13.04.2023 22:09 | Tisková zpráva

elký nápor očekávají letos na přepážkách správního odboru na Pražské ulici. Osmi tisícům řidičů totiž končí platnost jejich řidičských průkazů. Počet žádostí o jejich výměnu tak může být oproti předešlému roku dvojnásobný.

Znojmo: Tisícům řidičů končí platnost řidičských průkazů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Jsme na větší zájem o výměnu řidičských průkazů připraveni. Podle situace, většinou v pondělí a ve středu, otevíráme třetí přepážku. V tyto dny totiž chodí klientů nejvíce. I tak bych ale nenechával výměnu na poslední chvíli, jen tak je možné vyhnout se zbytečným frontám,“ vyzývá vedoucí správního odboru městského úřadu Radek Svoboda.

„Nejvíce žadatelů přichází na úřad před obdobím dovolených, kdy řidiči zjistí, že jim platnost oprávnění skončila nebo v nejbližší době skončí. Zažádat o nový průkaz přitom lze tři měsíce před skončením jeho platnosti, nyní je tedy ideální doba pro výměnu pro ty, kterých se výměna týká v nejbližších měsících,“ dodává Svoboda.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30016 lidí

O výměnu dokladů je možné požádat na Městském úřadě Znojmo – Odbor správní, Pražská 59 (v budově Policie ČR). Ten je pro veřejnost kromě běžných úředních hodin otevřen i každou první sobotu v měsíci od 8.00 do 12.00 hodin. Termín na úřadě si navíc můžete objednat dopředu přes elektronický rezervační systém na webových stránkách města ZDE.

Žádost o výměnu řidičského průkazu lze podat i elektronicky prostřednictvím datové schránky přes Portál dopravy nebo Portál občana. Výměna dokladů kvůli uplynutí platnosti je zdarma. Vydání řidičského průkazu z důvodu odcizení, ztráty či změny osobních údajů je zpoplatněna částkou 200 korun. Vydání řidičského průkazu zrychleně do pěti pracovních dnů pak stojí 700 korun.

Doba platnosti řidičského průkazu se odvíjí od toho, jaké skupiny oprávnění řidiči mají. Držitelé řidičských oprávnění na nákladní auta nebo autobusy mají svůj průkaz platný pět let. Řidičské průkazy na osobní vozidla a motocykly platí deset let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…