Znojmo: Vandalové řádí v Gránickém údolí, městské lesy podaly trestní oznámení

02.05.2018 11:30

Oblíbená naučná stezka v Gránicích je chudší o pár dřevěných zvířátek. S jarem přišli do Gránického údolí i vandalové a za sebou nechávají poničené vybavení. „Za poslední dva týdny evidujeme již tři případy, kdy vandalové zničili vybavení naučné stezky, včetně dřevěných zvířátek a karkulky,“ informuje Ondřej Benešovský z Městských lesů Znojmo. Škody dosahují již několika desítek tisíc korun.

Znojmo: Vandalové řádí v Gránickém údolí, městské lesy podaly trestní oznámení
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Vandalové vyvrátili například zábradlí mostku u Pivnicového pramene a poničili naučnou ceduli a pustili se i do dětmi oblíbené karkulky – vysklili okno a poškodili dveře. Bez újmy nezůstaly ani dřevěné sochy zvířátek v nadživotní velikosti – dvě sochy prasátek zmizely a jedna je zničená.

„Prosíme občany, aby si při návštěvě Gránického údolí více všímali podezřelých aktivit. Bohužel stále nedokážeme pochopit, proč někdo musí ničit něco, co slouží široké veřejnosti a hlavně dětem,“ říká Benešovský. Městské lesy již všechny případy oznámily a řeší je Policie České republiky pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu.

Naučnou stezku s Mlokem Gránickým připravily Městské lesy Znojmo a otevřely ji v roce 2015. Její délka je asi 2,4 kilometrů. Kromě informačních panelů je zde vytvořený přírodní dětský park a po trase jsou rozmístěny dřevěné sochy běžných druhů lesních zvířat v nadživotní velikosti a další díla z dílny řezbáře Martina Lichevníka. Lokalita Gránického údolí je v majetku města Znojma a do péče ji mají svěřeny Městské lesy Znojmo, příspěvková organizace města, která se starají o jejich pravidelnou údržbu a další rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …