Znojmo přispěje dětem na kroužky

08.09.2023 10:32 | Tisková zpráva

Město Znojmo v tomto školním roce opět pomůže rodinám s dětmi v nepříznivé sociální situaci. Dětem přispěje na jejich volnočasové aktivity, a to až do výše 2 000 korun na jedno dítě. Realizaci a financování projektu Kroužky dětem schválila rada města.

Znojmo přispěje dětem na kroužky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Chceme pomoci těm rodinám, pro které jsou kroužky dětí příliš finančně náročné a bez příspěvku by se jich děti dost možná nemohly účastnit. Jsme přesvědčeni, že smysluplné trávení volného času, ať už v kroužcích nebo třeba různých sportovních klubech, je pro děti velice důležité. Některé děti tak mohou rozvíjet svůj talent, jiné se zase setkají s novými, třeba i nevšedními aktivitami, které ovlivní jejich směřování do budoucna. Navíc tak lze předcházet různým negativním vlivům společnosti,“ vysvětluje důležitost projektu místostarosta Jan Blaha.

Projekt navazuje loňský projekt Kroužek pro každé dítě. „Na základě předchozích zkušeností došlo k úpravě podmínek tak, abychom měli jistotu, že proplacení kroužku pomůže opravdu potřebným. Navýšili jsme také výši příspěvku, kterou mohou rodiče získat, a prodloužili dobu, po kterou mohou rodiče žádost podávat,“ dodává Blaha.

Město finančně podpoří rodiny s dětmi od 3 do 15 let, které splní podmínky projektu. Příspěvek ve formě finančního daru mohou získat zákonní zástupci dětí, kteří nemají žádný dluh vůči městu nebo příspěvkové organizaci Správa nemovitostí města Znojma a kteří pobírají dávky od Úřadu práce ČR, jako jsou například příspěvky na bydlení, dávky v hmotné nouzi nebo přídavky nebo u nich probíhá oddlužení formou osobního bankrotu či jsou samoživiteli. Žádosti bude možné podávat od 18. září do 30. listopadu, a to elektronicky, poštou nebo osobně. K žádosti se bude dokládat kopie dokladu o úhradě kroužku a také kopie dokladu prokazující, že žadatel splňuje podmínky projektu.

Všechny podrobnosti k podávání žádostí budou zveřejněny na webových stránkách města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…