Znojmo: Poštu v Příměticích bude provozovat město

30.08.2023 16:14 | Tisková zpráva

Se začátkem školního roku otevře po letní přestávce provozovna České pošty v Příměticích. Provozovat ji bude nově ve své režii město Znojmo jako poštu Partner+.

Znojmo: Poštu v Příměticích bude provozovat město
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Od chvíle, kdy Česká pošta oznámila, že zavře tři stovky svých poboček, jsme se snažili udělat maximum pro udržení dostupnosti poštovních služeb pro obyvatele našeho města a jeho příměstských částí. Jsem ráda, že se to v případě Přímětic podařilo,“ konstatovala potěšeně starostka Znojma Ivana Solařová, která stvrdila za město svým podpisem finální smlouvu o podmínkách provozování pošty Partner+ s Českou poštou.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29568 lidí

Smlouvu schválila v pondělí 28. srpna 2023 Rada města Znojma. Rada schválila také smlouvu o nájmu prostor sloužících k podnikání, čili o pronájmu objektu České pošty na Poštovní ulici v Příměticích, kde bude provozovna pošty opětovně fungovat. Provozovna pošty v Příměticích bude plně v režii města. Fungovat bude jako tzv. pošta Partner+.

Na základě smlouvy s městem bude Česká pošta zajišťovat standardní poštovní služby, tj. svoz a dodání poštovních zásilek, finanční transakce, vyplácení důchodů, prodej kolků a dálničních známek a další. V provozovně bude fungovat také služba Balíkovna.

Město bude financovat provoz pošty, zejména její personální zajištění, pronájem objektu, úhrady za energie a pronájem poštovních a bezpečnostních systémů. Roční provoz vyjde město přibližně na jeden a půl milionu korun. Město bude mít na druhou stranu i příjmy z uskutečněných transakcí. Ty budou v řádech deseti tisíců až statisíců za rok.

Provozovna pro veřejnost otevře v pondělí 4. září 2023. Otevřeno bude každý všední den dle níže přiložené otevírací doby. Převzetí provozovny proběhne o něco dříve, a to v pátek 1. září, kdy proběhne také zkušební provoz. Adresa provozovny je Poštovní 82/8, 669 04 Znojmo - Přímětice.

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…