ANO: Pražskou kandidátku povede Krnáčová, dvojkou je profesorka VŠE Kislingerová

31.07.2014 9:40

Výbor hnutí ANO po dohodě s vedením pražské organizace schválil obměněnou kandidátku do zastupitelstva hlavního města.

ANO: Pražskou kandidátku povede Krnáčová, dvojkou je profesorka VŠE Kislingerová
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Lídryní hnutí v Praze bude v podzimních volbách náměstkyně ministra vnitra a bývalá šéfka Transparency Inernational Adriana Krnáčová. Druhé místo kandidátky ANO do pražského zastupitelstva doplní profesorka katedry podnikové ekonomiky podnikohospodářské fakulty VŠE Eva Kislingerová.

"Byla jsem potěšena, už když jsem z hnutí dostala nabídku v rámci komunálních voleb pro Prahu 2, kde jsem potkala řadu zajímavých lidí a kde s hnutím ANO už spolupracuji. Magistrát je pro mě velice zajímavá a lákavá nabídka. Léta jsem měla na starosti ekonomiku a finance ve velkých podnicích, pracovala jsem ve výzkumu, nyní stejné téma vyučuji na vysoké škole. To, že bych mohla své zkušenosti nabídnout ve financování a investicích hlavního města, beru jako jakési završení své kariéry," uvedla Kislingerová.

V první pětici kandidátů hnutí ANO tedy zůstává polovina žen. Kromě Adriany Krnáčové a Evy Kislingerové figuruje na pátém místě kandidátky filmová režisérka Eliška Kaplicky. Trojkou kandidátky je provozovatel serveru Bankovnipoplatky.cz Patrik Nacher. Na čtvrtém místě kandiduje předseda hnutí ANO na Praze 7 Michal Hašek.

Původní jednička kandidátky Martina Schopperová oznámila, že jediným důvodem její rezignace je vážné onemocnění jednoho ze členů její rodiny. "Diagnóza s nedobrou prognózou byla opakovaným odborným vyšetřením potvrzena minulý pátek. Ve volbách jsem si strašně přála uspět. Teď si ale přeji být víc člověkem než politikem."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.