ANO má dohodu s Radou seniorů

04.06.2015 17:49

Předseda Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes a předseda hnutí ANO Andrej Babiš v pátek 29. května na lodi Čechie slavnostně podepsali Dohodu o vzájemné spolupráci.

ANO má dohodu s Radou seniorů
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Rada a hnutí budou spolupracovat především při přípravě legislativy, která se týká seniorů, ale chtějí propojit i své aktivity na regionální úrovni. "Už před volbami jsem říkal, že senioři jsou jednou ze zásadních skupin, se kterou musíme spolupracovat, pokud zde chceme prosadit potřebné změny," říká k podpisu Andrej Babiš.

"Hnutí ANO má v programu, že chce lidem v důchodu zajistit důstojné stáří. Naše vláda se snaží napravit křivdy, kterých se na seniorech dopustily vlády minulé. Od tohoto roku jsme vrátili pravidla pro valorizaci penzí a vracíme i slevu na dani na poplatníka. Naše další spolupráce, především co se týče budoucnosti důchodového systému, je tedy logická," dodal Babiš.

Na spolupráci s ANO se těší i předseda rady Zdeněk Pernes. "Rada seniorů nabízí spolupráci a oslovuje ty parlamentní politické strany, ke kterým má rada, potažmo seniorská populace důvěru. A tu hnutí ANO a pan předseda Babiš má. ANO je zároveň čtvrtou parlamentní politickou stranou, se kterou máme uzavřenu dohodu o spolupráci," konstatoval Pernes.

Rada seniorů, která se zabývá ochranou práv a prosazováním seniorských potřeb do české legislativy, vznikla 31. května 2005. O dva roky později začala pronikat i do krajů, nyní působí ve 12 krajích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…