ANO vyloučilo tři své zastupitele v Budějovicích

20.07.2015 10:19

Předsednictvo ANO na svém zasedání vyloučilo z hnutí zastupitele Českých Budějovic Filipa Šmause, Elišku Richterovou a Pavla Matouška. Tito zastupitelé zvolení za ANO hlasovali na konci června spolu s opozicí pro odvolání primátora Jiřího Svobody (ANO) a náměstka primátora za ANO Františka Konečného.

ANO vyloučilo tři své zastupitele v Budějovicích
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

"Porušili stanovy a morální kodex hnutí. Jejich vyloučení doporučily místní, oblastní i krajská organizace. Předsednictvo jejich odvolání jednohlasně potvrdilo," řekla poslankyně a předsedkyně jihočeské krajské organizace Radka Maxová.

Vedení hnutí zároveň třem svým bývalým členům doporučilo, aby se vzdali mandátů zastupitele. Šmaus a Matoušek na zasedání klubu těsně před hlasováním deklarovali, že budou hlasovat spolu s ostatními zastupiteli za ANO, nakonec hlasovali přesně opačně. Richterová z klubu ANO vystoupila už před prvním zasedáním budějovického zastupitelstva.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…