ANO z Prahy 5: Nehlasujeme. Jako protest proti kmotrovským praktikám a tunelování

18.09.2015 14:36

Stanovisko klubu zastupitelů politického hnutí ANO 2011 na Praze 5 ze dne 18. září 2015:

ANO z Prahy 5: Nehlasujeme. Jako protest proti kmotrovským praktikám a tunelování
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Vážení občané Prahy 5, vážené zastupitelky, vážení zastupitelé MČ P5.

Vzhledem k vývoji dnešního zastupitelstva se klub ANO 2011 rozhodl nehlasovat o programu jednání zastupitelstva MČ Praha 5. Tímto postojem chceme vyjádřit náš protest proti nedemokratickým a kmotrovským praktikám starosty MUDr. Radka Klímy a jeho koalice ve složení ČSSD, KDU, TOP 09 a části klubu strany Zelených.

Tato  koalice  dlouhodobě postupuje naprosto nestandardními kroky - např. při zadávání veřejných zakázek, manipuluje  s výsledky  výběrových  řízení, dlouhodobě neřeší chodu  úřadu, nereaguje na  připomínky, návrhy a podněty, jak ze strany občanů,  tak i ze strany členů koalice  (SZ) i  opozice.

Nejzávažnější je systematické tunelování rozpočtu, zejména podivnými zakázkami malého rozsahu. V momentě, kdy se objevily na sociálních sítích signály o praktikách MUDr Klímy, budeme ho žádat o odpovědi na naše konkrétní otázky. Zároveň chceme slyšet i odpovědi na otázky, položené deníkem Právo. 

ANO 2011 sice volby na P5 vyhrálo, ale je velice těžké komunikovat se zaběhlou garniturou politiků, ovládaných pražskými kmotry. Náš postoj k dění na Praze 5 je nadále neměnný. Ukončit kmotrovské praktiky z chodu naší městské části a zajistit bezpečny a SPOKOJENÝ ŽIVOT NA PĚTCE, což bylo naše volební heslo. Jsme připraveni vyjednat koalici, s tou stranou či jedinci, kteří se od výše zmiňovaných praktik oprostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.