Adam (Úsvit): Jen další díra, kterou odtékají peníze...

21.03.2014 11:30

Stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zřejmě zbytečně zaplatil až 350 milionů korun při výstavbě čtyř mostů na dálnici D47, respektive D1 v Ostravě. Stavitelé si měli nechat zaplatit i za ocel, která v mostních konstrukcích není.

Adam (Úsvit): Jen další díra, kterou odtékají peníze...
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Je to pouze špička ledovce. Jsem naprosto přesvědčen, že v brzké době začne být poukazováno i na jiné problémy. Jedním z nich může být například podezřelá stavba mostu v Brně. Cena za jeho rekonstrukci byla vysoutěžena asi na padesát milionů a nakonec se stavitelům podařilo dostat z ŘSD částku téměř dvojnásobnou díky jednoduchému triku – most se dostal do havarijního stavu a stejná firma ho pak mohla opravit bez soutěže.

Bude na čase se podívat i na takzvané podlimitní zakázky, které jsou jednou z největších zlodějin za bílého dne v této zemi, a to i ve spolupráci s ministerstvem a lidmi, kteří působili na ŘSD, a mají plné zuby propojení ŘSD se stavebními firmami, které vznikly samoúčelně proto, aby se zabývaly opravami na dálnicích, nebo které se v posledních letech za podivných okolností velmi rychle rozrostly.

Mgr. Petr Adam
poslanec PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Adam - profil

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …