Adam (Úsvit): Který ministr je ze všech nejhorší a který zaslouží pochvalu?

23.08.2014 10:21

Prezident Miloš Zeman hodnotí pozitivně prvních šest měsíců vlády Bohuslava Sobotky. Dva až tři ministry by však vyměnil.

Adam (Úsvit): Který ministr je ze všech nejhorší a který zaslouží pochvalu?
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Já musím říci, že z mého pohledu se nevyznamenal ani jeden z těchto tří prezidentových adeptů na odchod z vlády. Budu-li parafrázovat Cimrmana a jeho větu, že ze všeho nejhorší jsou trpaslíci, jsem nucen prohlásit, že pro mě je ze všech nejhorší Dienstbier. Ten nejenže nedokázal nic pozitivního - čímž se perfektně řadí mezi ostatní ministry – navíc přinesl do českého prostředí myšlenky, o nichž jsem doufal, že snad už nezazní. Návrhy na pozitivní diskriminaci nebo kvóty pro ženy patří do repertoáru politiků, kteří nemají žádnou vizi, s níž by mohli zaujmout či něco dokázat.

Naprosté popírání zájmů vlastní země a servilní rektální alpinismus vůči EU a USA v podání našeho ministra zahraničních věcí je již standardním folklorem, který se táhne českou zahraniční politikou přes několik posledních vlád. Proto také dostává tolik bodů od jinak velmi vyhraněné opozice v podobě ODS a TOP 09.

Pochvalme však pana ministra životního prostředí Brabce. Je úžasný. Nic neudělal, nic nezkazil... a na zasedání Parlamentu poctivě chodí.

Mgr. Petr Adam,
poslanec Úsvitu za Jihomoravský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Adam - profil

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

17:17 Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě