Aulická Jírovcová (KSČM): Předvolební populismus zvítězil nad zdravým rozumem

11.08.2021 5:32

Komentář na facebookovém profilu ke zrušení ústavní péče pro děti do tří let

Aulická Jírovcová (KSČM): Předvolební populismus zvítězil nad zdravým rozumem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Aulická Jírovcová

Poslanecká sněmovna schválila zrušení ústavní péče pro děti do tří let. Prakticky to znamená zrušení kojeneckých ústavů, které se starají o nejmenší děti. Péči o ně by měly převzít pěstouni.

„Je pro mě naprosto nepochopitelné, jak mohli především kolegové z ANO, hlasovat pro tento návrh zákona v době, kdy kraje řeší nedostatek pěstounských rodin a kdy je kapacita kojeneckých ústavů naplněna téměř ze sta procent,“ říká poslankyně za KSČM Hana Aulická Jírovcová.  Do těchto zařízení se navíc dostávají i děti s různým postižením, děti týrané a zneužívané, které potřebují odbornou péči, kterou jim pěstouni při nejlepší vůli nemohou zajistit. Kojenecké ústavy navíc zajišťují pomoc rodinám, kde se o takto malé děti z jakýchkoli důvodů nedokáží postarat. „Kvalifikovaný personál učí maminky, jak o miminko správně pečovat, tak, aby se co nejdříve mohly co nejdříve vrátit k rodině, poskytuje odbornou pomoc hendikepovaným dětem, které se prakticky do pěstounských rodin nedají umístit. Naprosto nerozumím postoji svých kolegů, kteří podpořili zrušení fungujícího systému kojeneckých ústavů, který nám v mnohých zemích dokonce závidí“ uzavřela Hana Aulická Jírovcová s tím, že zákon má platit od roku 2025.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…