Bajer (SSČR): Další rána soukromému podnikání

20.02.2015 11:20

Ministerstvem zemědělství ČR je připravován nový zákon, kterým se, v případě jeho přijetí, výrazně omezí prodej stáčeného vína v republice. Tímto opatřením chce stát bojovat proti pančování a daňovým únikům.

Bajer (SSČR): Další rána soukromému podnikání
Foto: soukromnici.cz
Popisek: Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR

Jedná se o další z připravovaných opatření, které (pokud bude přijato v nejostřejší verzi)hrubým způsobem zasáhne do svobodného podnikání, zmaří investice mnoha slušných podnikatelů v oboru a jeho efekt bude jiný, než stát očekává. V případě přijetí tohoto zákona totiž dojde k velkým odbytovým problémům vinařů, hrozí zaniknutí až 15 tisíc vinoték, prodávajících až 80 procent stáčeného vína a tím i vyšší nezaměstnanosti.

Jedná se o další z připravovaných, či již schválených opatření, kterými stát svou neschopnost zajistit dodržování předpisů při podnikání přesouvá na slušné podnikatele a to bez starosti, jaké důsledky tyto opatření na OSVČ a drobné podnikatele mají.

Proti tomuto postupu ministerstev ostře protestujeme a v případě tohoto připravovaného zákona vyzýváme ministra zemědělství k okamžitému jednání.

Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana soukromníků ČR

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

9:15 SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

„Nic dlouhodobého po dnešní vládě nezůstane. Vládne proti všem, tak se dá čekat, že příští kabinet v…