Balaštíková (ANO): Veřejnoprávní kecy v kleci

13.03.2024 7:17 | Komentář

Tak jsem si zase jednou poslechla nedělní politickou debatu na ČT1.

Balaštíková (ANO): Veřejnoprávní kecy v kleci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková

Moderátor se diváků nejprve zeptal, jako každý týden, "O jakých tématech se po dnešních otázkách začne mluvit", a pak nám na témata sdělil: silná parlamentní slova, kdo vyhraje volby a kdo bude skutečně vládnout a jaká budoucnost nás čeká, když tuzemské školství zůstane pátým kolem u vozu.

Anketa

Zaslouží si zemědělec, který vysypal před Úřad vlády hnůj, trest?

3%
96%
hlasovalo: 18615 lidí

Takže kdo v této zemi nastoluje témata politické diskuze? Kdo nám říká, co je v této zemi aktuální a důležité? Je to skutečně úkolem veřejnoprávní televize? Nepochybuji, že jsou to témata mediálně zajímavá, ale normální člověk v této době přemýšlí o jiných, daleko naléhavějších věcech: Co se stane s cenami energií a potravin. Jak to bude ve zdravotnictví a kdy budou běžně dostupné léky a kolik budou stát. Kolik k nám přijde migrantů a jaké to bude mít důsledky. Dostanou se děti na školy, co bude s důchody a komu stát sebere dávky.

Místo aby se ČT snažila mobilizovat voliče pětikoalice přetřásáním aktuálních volebních preferencí, což zajímá málokoho, mohla by se zajímat o průzkumy veřejného mínění, podle kterých se naši lidé nejvíc obávají o své zdraví, o peníze a začínají se bát také o práci, protože jejich zaměstnavatelé nevědí, jak řešit své finanční problémy. Země potřebuje obnovit růst, ale k tomu asi není co říct.

Raději se uzavřeme do klece podružných témat, budeme diskutovat o zavedení eura, o situaci na Ukrajině a o volbách v USA - tím chceme lidem zlepšit náladu a dát nějakou naději? No ... v zákoně o ČT je napsáno, že má obsah vysílání podporovat naši národní identitu. S tímto úkolem se tedy zmíněná debata míjí fakt velkým obloukem.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…