Benešík (KDU-ČSL): Mám obavy, že SYRIZA nebude moci dostát svým předvolebním slibům

27.01.2015 20:15

Předsedové parlamentních výborů pro evropské záležitosti přivítali 1. místopředsedu Evropské komise

Benešík (KDU-ČSL): Mám obavy, že SYRIZA nebude moci dostát svým předvolebním slibům
Foto: Archiv OB
Popisek: Ondřej Benešík

Předseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti Ondřej Benešík a předseda senátního výboru pro záležitosti EU Václav Hampl se dnes setkali s 1. místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem na jednání, jehož programem byl pracovní program Evropské komise. Diskuse se však dotkla i aktuálního dění v Evropě.

Václav Hampl ocenil F. Timmermanse jako velice praktického člověka, se kterým se shoduje především na tom, že Evropská unie je příliš byrokratická a že je třeba zjednodušit její administrativu především s ohledem na malé a střední podniky.

Jedním z témat diskuse byly také víkendové volby v Řecku, jejichž výsledek může mít vliv na EU, zejména státy eurozóny. „Řecko patří k zemím, které měly a mají zásadní ekonomické potíže, a řecké volby tak mají dopad do celé Evropské unie,“ uvedl na začátek Ondřej Benešík. S 1. místopředsedou EK se shodli na tom, že nová řecká vláda bude mít velký problém s plněním předvolebních závazků: „SYRIZA chce znovu otevřít vyjednávání o parametrech ekonomické stabilizace Řecka. Ke změnám uzavřených dohod je ovšem třeba souhlas všech zúčastněných stran. Mám proto obavy, že SYRIZA nebude moci dostát všem svým předvolebním slibům, což může vést k další deziluzi řeckých voličů a ovlivnit stabilitu celé EU,“ uzavřel Benešík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…