Berg (Zelení): Režim reaguje násilím, jinak to neumí

25.01.2021 18:00

Komentář na facebookovém profilu k sobotním protestům proti režimu Vladimíra Putina

Berg (Zelení): Režim reaguje násilím, jinak to neumí
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

V celém Rusku, od Kaliningradu na západě po Vladivostok na východě, vyšli v sobotu do ulic lidé, aby protestovali proti zkorumpovanému režimu Vladimíra Putina. Spouštěčem demonstrací bylo zatčení opozičního lídra Alexeje Navalného, který se do Ruska vrátil poté, co přežil pokus o otravu ze strany ruských tajných služeb. Ten také zveřejnil video, ve kterém ukázal monstrózní majetky Putina. Proto je hlavním heslem frustrovaných Rusů “Putin je zloděj”.

Demonstrovalo se i v Jakutsku kde teploty klesají k minus 40, demonstrovalo se v malých i velkých městech a hlášeno je skoro dva tisíce zadržených.

Spolupředseda Zelených Michal Berg to komentuje: "Režim reaguje násilím, jinak to neumí. V Bělorusku se demonstruje už pět měsíců, jak dlouho to bude trvat v Rusku? Nakonec to ale skončí dobře - násilím nejde tohle udržet. Evropa těmto lidem navíc může pomoci. Jednak morálně - demonstrovalo se třeba i v Praze, ale taky konkrétními kroky. V případě Běloruska to bylo zrušení hokejového mistrovství, v případě Ruska by to mělo být odmítnutí projektů jako jsou Dukovany nebo plynovod Nord Stream 2. Jsou to totiž peníze právě z těchto typů spolupráce, které východní násilné režimy pomáhají držet u moci."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…