Borka (KSČM): Do náruče pravice. Zalíbení v síle, penězích... Havel vytváří vlčí mlhu

31.03.2015 8:56

Provozovateli domova pro seniory jsem nabídl pomoc s kapacitou okolních krajských zařízení pro evakuované klienty ze Šanova po dobu opravy zničené střechy objektu.

Borka (KSČM): Do náruče pravice. Zalíbení v síle, penězích... Havel vytváří vlčí mlhu
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Když zbrusu nový hejtman Karlovarského kraje Martin Havel hovoří o rozpadu koalice KSČM a ČSSD, vytváří vlčí mlhu a drží se jedné z osvědčených metod, jak mít vždy pravdu: „ Hlavní je obviňovat, nechť se napadený ospravedlňuje. Ten, kdo se ospravedlňuje, je už z poloviny vinen“.

V krajských volbách v r. 2008 a zejména v r. 2012 KSČM výrazně uspěla – získala nejvíce mandátů. Jako lídr kandidátky jsem se zúčastnil prakticky všech oficiálních jednání o sestavení koalice a mohu potvrdit, že vyjednávací tým KSČM udělal mnoho ústupků a vstřícných kroků, aby mohla v kraji levicová koalice vzniknout a posléze i pokračovat.

Po odchodu lídra ČSSD a hejtmana Josefa Novotného propukla v Karlovarské krajské ČSSD personální krize, která našla řešení v koalici s pravicí. Novému hejtmanovi a jeho stranickým kolegům zjevně nevadí, že koalice s pravicovými stranami jako je TOP 09 a ODS, které u občanů kraje ve volbách neuspěly, je v přímém rozporu s tvrzením předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který se ve své zprávě na sjezdu pochlubil, jak zásadově se vypořádali s těmito stranami i na vládní úrovni. Havel a nejenom on, otevřeli náruč pravici, hodili přes palubu levicový program i spolehlivého partnera, který měl právo i odvahu nastavit zrcadlo pravdě.

Hejtmanu Havlovi se zřejmě zalíbila reálná síla, založená zejména na společenském postavení, penězích a na všem, na čem lze moc zakládat, tedy i na nepravdě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Parlamentní Listy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.