Bruner (SPO): Světem obchází strašidlo zdravého rozumu

23.11.2016 12:35

Ke svaté štvanici na toto strašidlo se spojili tu američtí demokraté, onde nevolený aparát Evropské komise či umělecké páté kolony, neúspěšní prezidentští kandidáti, vždy a pro vše připravení opozičníci nebo jen programoví recesisté.

Bruner (SPO): Světem obchází strašidlo zdravého rozumu
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Z tohoto výčtu by se dalo soudit na velkou sílu a početnost této opozice a zdravý rozum jakoby se krčil v koutku. Není tomu tak, opozičníci jsou jen více slyšet, chvíli křičí, chvíli nadávají, chvíli plamenně kritizují, derou se k mikrofonu, na obrazovku, ale pak z nich myšlenku nevycedíš.

Zdravý rozum je to, co pohání lidskou společnost, co sídlí v myslích a zkušenostech miliard lidí a ten nemá potřebu okázalosti. Jediné, co zdravý rozum potřebuje, je možnost se projevit. Možnost volit a být volen a buďme si jisti, že jeho volba nebude chybná.

Velikáni přicházejí, ale jsou spojeni vždy jen s kratičkou epizodou v běhu lidských dějin a jen ti největší zanechávají myšlenku. Zdravý rozum však provází lidstvo od nepaměti a vždy vybral dobře neboť my lidé jsme zde pořád.

My lidé nepotřebujeme evropského dirigenta na křivost banánů, nepotřebujeme strůjce všemožných podpor až zůstává rozum stát či sebestředných ministrů a jejich ministerstev pro všechno a pro nic. My potřebujeme jen vytvoření základního životního prostředí, základních pravidel žití a jeden každý z nás si již svůj šťastný život najde. Tak aby jeho šťastný život nečinil nešťastným jiného. Vyhrožování nebo dokonce válka nemůže mít v rozumném programu místo.

Pro mne z toho vychází, že je poptávka po straně, která prosazuje práva občanů a způsob, zvolit si svoji cestu k vlastnímu štěstí bez popření štěstí druhých. Ne nadarmo naše koalice s SPD dostala důvěru občanů nejen ve volbách, ale i těch, kteří jsou znechuceni a k volbám nešli, jen nás slovně podpořili.

Proto říkám, kdy, když ne v parlamentních volbách 2017, kdo jiný, když ne my. Čas neúprosně plyne a naše strana se však houpe na vlnách slastného klidu.

Ing.Jiří Bruner, 1. mpř. SPO Plzeňského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.