Brýdl (Generace 89): LDN se přestěhovala z vily Klára do Litomyšlské nemocnice

09.12.2018 21:29

V prvním prosincovém týdnu došlo ke stěhování Léčebny dlouhodobě nemocných z vily Klára do prostorů v Litomyšlské nemocnici. V zrekonstruované budově interny budou mít senioři lepší a důstojnější podmínky pro život. O historicky cennou budovu vily Klára, jež patří Pardubickému kraji, má město zájem.

Brýdl (Generace 89): LDN se přestěhovala z vily Klára do Litomyšlské nemocnice
Foto: nempk.cz
Popisek: Litomyšlská nemocnice

Chtělo by v ní ponechat nabídku sociálních služeb. „Ze stěhování LDN mám kvůli klientům a jejich rodinám velkou radost, v areálu nemocnice na ně čekají lepší a nově vybavené prostory. Co se týče osudu historické vily Klára, tak o ni město stojí, nicméně vzhledem k jejímu stavu a nutným opravám preferujeme možnost, aby nám ji Pardubický kraj prodal například za jednu korunu. My bychom následně, třeba i ve spolupráci se soukromým sektorem, budovu opravili. Chceme, aby Litomyšlané našli i v budoucnu ve vile Klára sociální služby. Po městě jdou různé fámy, například o luxusním hotelu a podobně - za město toto mohu vyvrátit, nicméně v současné době jde o majetek Pardubického kraje, který bude o osudu vily do budoucna rozhodovat." říká k tomuto tématu starosta Daniel Brýdl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Na cílený rozvoj venkova směřuje 64 milionů

18:05 Hejtman Červíček: Na cílený rozvoj venkova směřuje 64 milionů

Na rozvoj menších obcí formou dotační podpory obecních projektů v rámci Programu obnovy venkova Král…