ČSSD: Krajské zdravotnictví aneb kdo se v tom má vyznat?

01.05.2018 20:50

Zasedání Zastupitelstva Zlínského kraje vneslo do oblasti krajské zdravotní péče ještě větší zmatek. Už se v tom nevyzná podle všeho ani vedení kraje v čele s panem hejtmanem.

ČSSD: Krajské zdravotnictví aneb kdo se v tom má vyznat?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Ten totiž jedním dechem zastupitelům i veřejnosti sdělil několik protichůdných tvrzení. Překvapivě přítomné ujistil, že stále platí materiál z 5. 2. 2018 nazvaný „Směry řízení krajských nemocnic“ (v němž se hovoří o omezení péče v některých nemocnicích), zároveň však vyhodnotil jako vyhovující stávající platnou koncepci schválenou v minulém volebním období.

Jednání zastupitelstva předcházel seminář zorganizovaný z podnětu krajských zastupitelů, kde vedení kraje odprezentovalo návrh nové koncepce, nejednalo se však o řádně vypracovaný dokument, nýbrž o pouhou powerpointovou prezentaci.

Co tedy platí?

Nikdo neví.

O jakém materiálu se vlastně bude jednat a hlasovat na příštím červnovém jednání zastupitelstva? Který z těch materiálů se bude dopracovávat? Vypadá to, jakoby zodpovědným osobám ve vedení kraje s námi zastupiteli i občany došla trpělivost.

Stačí jim, když zastupitelstvo „odmávne“ fúzi nemocnic a zbytek si Rada kraje (rozuměj hejtman) rozhodne sama (sám). Až příště půjdeme s nadějí či obavou do své místně příslušné nemocnice, s čím se tam setkáme? Možná budeme překvapeni.

Každopádně ČSSD srdečně děkuje všem zdravotníkům za jejich práci a všechny ujišťuje, že je na jejich straně a v rámci svých politických funkcí bude usilovat o moudré rozhodování.

Klub zastupitelů za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

23:07 Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenám energií.