ČSSD: V Praze bude zasedat vedení evropských sociálních demokratů

01.12.2016 13:06

Od prvního do třetího prosince bude v Kongresovém centru v Praze jednat Strana evropských socialistů (PES), sdružující sociálně demokratické strany zemí Evropské Unie.

ČSSD: V Praze bude zasedat vedení evropských sociálních demokratů
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Pro ČSSD je pocta, že právě nyní, několik měsíců po referendu v Británii, mohla zorganizovat setkání zástupců sociálních demokracií z celé Evropy. Od jednání v Praze očekávám, že zahájíme vážnou debatu o tom, jak zajistit, aby společný evropský projekt znovu dával smysl a Evropě přinášel hospodářský růst a prosperitu. Sociální demokracie v Evropě musí předložit jasnou alternativu vůči neoliberálním, populistickým silám,“ uvádí ke společnému jednání předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

„Na jednání v Praze se chceme také zaměřit na mladé lidi z celé Evropy, aby Evropská unie byla stabilním a bezpečným místem pro naše děti i vnoučata,“ doplňuje předseda PES Sergei Stanishev.

Rada PES se také bude zaměřovat na problémy jako je nezaměstnanost, chudoba a změna klimatu. Rada se bude rovněž zabývat diskuzí o demokracii v Evropě v době rostoucího populismu a extremismu na obou stranách Atlantiku.

Za ČSSD se jednání zúčastní předseda Bohuslav Sobotka, místopředseda Jan Hamáček a státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Ze zahraničí potvrdili účast například předseda SMER Robert Fico, předseda SPD Sigmar Gabriel  a předseda britské Labour party Jeremy Corbyn.

Rada PES se schází každoročně, účastní se jí přes 500 delegátů, aktivistů, mezinárodních hostů a dalších podporovatelů PES.

Strana evropských socialistů sdružuje socialistické či sociálně demokratické strany v rámci Evropské unie a celkem má 33 členů. Mezi priority PES patří především posilování sociálně demokratické politiky v EU a v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…