ČSSD: Výsledky práce Zuzany Kocumové jsou nedostatečné, jediným řešením je její odvolání

26.11.2014 8:41

Klub krajských zastupitelů ČSSD svým hlasováním jednomyslně podpořil návrh na odvolání krajské radní pro zdravotnictví, Zuzany Kocumové, předložený zastupitelským klubem Starostů pro Liberecký kraj na listopadovém zasedání krajského zastupitelstva.

ČSSD: Výsledky práce Zuzany Kocumové jsou nedostatečné, jediným řešením je její odvolání
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Od samého počátku působení Zuzany Kocumové na pozici šéfky krajského zdravotnictví jsme vnímali její viditelné absence manažerských předpokladů a znalostí problematiky řízeného rezortu.

Zuzana Kocumová podle našeho názoru po svém nástupu do funkce krajské radní pro zdravotnictví způsobila chaos, zpozdila zásadní projekty v krajských nemocnicích (jmenovitě zateplení nemocnice v České Lípě, výstavbu heliportu) a její činnost se téměř v polovině volebního období omezila na vytvoření konceptu materiálu (5. revize) pod názvem „Zásady řízení zdravotnictví v LK v oblasti lůžkové péče včetně návaznosti na zdravotnickou záchrannou službu v období 2014–2020“, jehož samotná východiska jsou pojata zcela nesprávně a obsahově nic zásadního pro zdravotnictví nepřináší.

Důvod je jednoduchý: zdravotnictví je jen jedno, nelze oddělovat nemocnice a záchrannou službu od ostatních poskytovatelů v rámci primární a ambulantní odborná péče, protože tvoří nedílný celek, vzájemně na sebe navazují a je tedy třeba koncepci zdravotnictví vytvořit jako celek a ne jen jeho část.

Liberecký kraj se potýká nebo bude brzo potýkat se zajištěním primární péče, nedostatkem lékařů a zajištěním dostupnosti zdravotnických služeb v mimopracovní době. Zmiňujeme jeden příklad pro dokreslení. Ve zmíněném materiálu je zcela asymetricky a nespravedlivě popsán přístup vlastníka (Libereckého kraje) k oběma krajským nemocnicím. Hrozí tak další devastace nemocnice v České Lípě a přibližuje se havarijní stav s nutností zastavit provoz a ohrozit tak zdraví obyvatel LK. Špatná východiska a nesprávné zadání, za které je zodpovědná radní pověřená řízením resortu, sebou přinesla logicky chybné výstupy. Jsme přesvědčeni, že výsledky práce Zuzany Kocumové jsou nedostatečné a jediným řešením je okamžitá personální změna v tomto resortu.

Klub krajských zastupitelů ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…