ČSSD: Výsledky stranických primárek pro Pardubický kraj a senátní obvody Český Krumlov a Ústí nad Orlicí

19.03.2016 18:02

Sociální demokracie zveřejňuje další výsledky stranických primárek. Tentokrát pro Pardubický kraj a senátní obvody č. 10 – Český Krumlov a č. 46 – Ústí nad Orlicí.

ČSSD: Výsledky stranických primárek pro Pardubický kraj a senátní obvody Český Krumlov a Ústí nad Orlicí
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

O funkci pardubického hejtmana se bude ucházet Martin Netolický, o senátorská křesla pak za volební obvod Český Krumlov primář interního oddělení Jindřich Florián a za volební obvod Ústí nad Orlicí dopravní konzultant Dalibor Zelený, potvrdili to straníci z příslušných regionů.

Účast na hlasování, jehož výsledky sčítali dnes dopoledne členové komisí pro korespondenční hlasování, činila v případě senátního obvodu Český Krumlov 54,95 % a senátního obvodu Ústí nad Orlicí 67,11 %, což v obou případech spolehlivě překročilo 30% hranici nutnou pro platnost voleb. V senátním obvodu Český Krumlov podpořilo Jindřicha Floriána 63,06 % členů. V senátním obvodu Ústí nad Orlicí členové zvolili kandidáta na senátora Dalibora Zeleného, který získal 38,23 %. Druhý skončil Miroslav Stejskal s 27,45 % hlasů.

Dnes zároveň proběhlo sčítání hlasování, které se týkalo kandidátní listiny pro krajské volby, konkrétně Pardubický kraj. V tomto případě účast činila 54 %. Členové v hlasování potvrdili, že lídrem pro krajské volby se stal Martin Netolický. Nynější hejtman tak obdržel 53,32 % hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…