ČSSD v Praze 11: Odtržení od hlavního města je šílený nápad. Jeho autoři musí rezignovat

18.02.2016 20:15

Starosta Prahy 11, Jiří Štyler, minulý týden přednesl návrh na oddělení celé městské části od hlavního města Prahy, a to aniž by o takovémto zcela zásadním návrhu informoval radu a zastupitelstvo městské části Prahy 11.

ČSSD v Praze 11: Odtržení od hlavního města je šílený nápad. Jeho autoři musí rezignovat
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Návrh starosty Štylera považuji za šílený a je dokladem absolutní nekompetentnosti současného vedení radnice Prahy 11. Městská část je v současné době ovládána účelově založeným Hnutím pro Prahu 11 v čele se starostou Štylerem, který absurdní plán na odtržení Prahy 11 připravil společně s dalšími členy hnutí a radními Ladislavem Kosem a Šárkou Zdeňkovou.

Bizarní na celém záměru odtržení je fakt, že zatím nikdo nepředstavil zastupitelstvu ani občanům žádná seriózní data. Dokonce bylo odloženo zasedání zastupitelstva o jeden měsíc, asi aby zde nebyly pokládány dotazy, na které zatím nikdo nezná odpověď. Kdo by hradil veškeré městské služby? Nově zřízené město? A z čeho? Jak by se třeba přeúčtovávaly náklady na provoz metra a MHD? Kdyby se městská část Praha 11 oddělila, převezme si také poměrnou část dluhů HMP? Položit lze dalších tisíc věcných otázek, na které autoři bizarních nápadů zcela jistě nemají žádné odpovědi. Protože v duchu typických populistů jen slibují a malují světlé zítřky a o realitu se nestarají.

Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu. Bohužel, neschopnost a nekompetentnost vedení městské části zásadně ohrožuje kvalitu života obyvatel Prahy 11. A to nejen kvůli absurdním nápadům s odtržením od hlavního města, ale i při řešení každodenních úkolů. Proto máme na Praze 11 v době zimních kalamit neuklizené chodníky, kterými se brodí desítky dětí do školy. Proto nefungují městské finance, kde nekompetentnost radního Kose připravuje občany Prahy 11 o statisíce korun z jejich daní.

Vyzývám proto starostu Štylera a radního Kose k neodkladnému svolání zastupitelstva s jediným bodem programu: projednání odtržení MČ Praha 11 od hl. m. Prahy, kde nám jistě předloží detailní studii proveditelnosti této šílené myšlenky, včetně finanční analýzy. A pokud toho nebudou schopni, vyzývám je k poslednímu racionálnímu rozhodnutí v politice – tedy k okamžité rezignaci.

Petr Hrabal
Předseda klubu zastupitelů ČSSD Praha 11

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…