Cabicar (TOP 09): Kraj schválil výběr dodavatele počítačů pro nemocnice

02.11.2020 10:01

Kraj dokončuje fázi výběru dodavatelů pro jednotný informační systém v nemocnicích, nakoupí 575 počítačů.

Cabicar (TOP 09): Kraj schválil výběr dodavatele počítačů pro nemocnice
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

Poslední fáze výběru dodavatelů jednotného informačního sytému je téměř u konce. Radní Královéhradeckého kraje schválili výběr dodavatele 575 kusů počítačů, za které kraj zaplatí 10,4 milionu korun s DPH.

„Zadávací řízení bylo zahájeno 6. srpna a do 8. září, kdy skončila lhůta pro jejich podání, kraj obdržel dvě nabídky. Rada Královéhradeckého kraje vybrala společnost AUTOCONT a. s., která nabídla 575 počítačů za 10,4 milionu korun s DPH, přičemž 90 % této částky bude uhrazeno z dotace ze státního rozpočtu a Integrovaného regionálního operačního programu. Kraj tak zaplatí zhruba milion korun,“ uvedl radní pro investice Václav Řehoř.

„Královéhradecký kraj v minulosti již úspěšně vybral pro jednotný nemocniční informační systém dodavatele serverů a datových úložišť. Je to společnost AUTOCONT a. s., která kraji za 57 milionů korun bez DPH dodá hardware a následně zajistí i jeho servis. Software a jeho pětiletou servisní podporu bude kraji poskytovat společnost ICZ a.s. za 31,3 milionu korun,“ doplnil náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Nově vybrané počítače budou sloužit personálu v nemocnicích, jejichž prostřednictvím budou do nemocničního informačního systému vstupovat a vkládat data.

Nemocniční informační systém (NIS) je klíčový software, který má na starost mapování, evidování a uchovávání všech lékařských procesů – zpráv, výsledků a objednávek. Vedle NIS v nemocnicích fungují další systémy – např. laboratorní systém nebo systém na zpracování a rozesílání obrazové dokumentace, jako jsou výsledky rentgenu, CT, ultrazvuku, magnetické rezonance apod.

Na vznik samotného nemocničního informačního sytému, a to včetně softwaru, serverů i počítačů pro koncové uživatele, hodlá kraj vynaložit celkem 98 milionů korun. Většinu těchto výdajů pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Administraci projektu řídí krajské Centrum investic, rozvoje a inovací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): I u nás jsme v poslední době svědky politického a mediálního lynče

18:09 Okamura (SPD): I u nás jsme v poslední době svědky politického a mediálního lynče

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 - návrh usnesení, nazvaného Reakce na situ…