Černoch: Řešení exekucí považuji za jednu ze svých priorit

01.04.2015 21:57

Jsem moc rád, že práce pracovní skupiny, která již několik měsíců intenzivně řeší problematiku českých exekucí a které jsem členem, přinesla své ovoce. Podařilo se nám pohnout s ledy a dosáhnout doslova revolučních změn, o kterých se dříve jen mluvilo.

Černoch: Řešení exekucí považuji za jednu ze svých priorit
Foto: red
Popisek: Ředitel privátní letecké společnosti a kandidát za Úsvit přímé demokracie Marek Černoch

Jednou z novinek je, že pokud manželé upravili svůj majetkový vztah pomocí smlouvy, exekutor z toho bude muset automaticky vycházet a zohlednit to. Na společném účtu bude muset nechat polovinu peněz pro nezadluženého z manželů. Ten bude následně vyzván k tomu, že si bude moci peníze vybrat. Suma by se měla rovnat minimálně dvojnásobku životního minima. Zadlužený manžel bude moci disponovat jen s polovinou zůstatku, který na účtu v ten okamžik bude.

Poslanecká sněmovna dnes schválila i seznam předmětů, které exekutor nesmí zabavit. Jedná se například o postel, ledničku, kuchyňskou linku a dětské hračky. K vyrovnání dluhu nesmí sloužit ani penzijní připojištění. Dlužníkovi nově nebude být moci prodána ani střecha nad hlavou, a to při dluhu do 50 000 Kč.

Exekuce denně zasahují do života milionům českých občanů a já považuji řešení této problematiky za jednu ze svých priorit. Tyto pozitivní výsledky naší práce mě velmi těší. Za zlepšení současného stavu však budu bojovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Černoch

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…