Černoch (Úsvit): Předsedou strany být nechci. Chci se věnovat boji

21.07.2015 12:35

Vyjádření předsedy strany Úsvit přímé demokracie Marka Černocha k nominacím předvolební konference 8. srpna 2015:

Černoch (Úsvit): Předsedou strany být nechci. Chci se věnovat boji
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Během posledních měsíců, kdy se po změnách Úsvit stal demokratickou stranou, se spekulovalo v médiích, jestli budu předsedou nové strany nebo ne. Za 3 týdny si budeme volit své vedení a já chci tyto spekulace ukončit. Jako předseda poslaneckého klubu Úsvitu jsem stál před otázkou, zda budu kandidovat na předsedu. Nelze však  skloubit dvě tak náročné funkce, jako je předseda poslaneckého klubu a předseda strany. Proto jsem se po zralé úvaze rozhodl dále působit jako předsedou klubu a neucházet se o funkci předsedy Úsvitu. Chci se plně věnovat vedení poslaneckého klubu, abychom ve Sněmovně prosazovali náš program a naše návrhy.

Chci se také dál naplno věnovat boji proti neoprávněným exekucím, prosazování teritoriality exekutorů a samozřejmě bojovat proti přílivu nelegálních imigrantů do České republiky.

Jde mi o to, abychom pracovali jako tým. Právě snaha po týmové spolupráci a odmítnutí autokratického řízení stála za rozchodem Úsvitu s původním předsedou. Chci udělat společně s kolegy maximum pro náš cíl uspět v příštích sněmovních volbách a mít možnost dál prosazovat myšlenky a program Úsvitu. Nechci stavět své ambice nad zájem celku. Zdůrazňuji, že to v žádném případě neznamená, že bych něco vzdával, že bych rezignoval.. Naopak, chci pro program naší strany udělat maximum. Proto se budu ucházet o post 1. místopředsedy strany.

Zároveň využívám práva, které všem členům Úsvitu dávají stanovy a nominuji na post předsedy hnutí Miroslava Lidinského. Mám za to, že Miroslav Lidinský je velice vhodným a důstojným kandidátem na post předsedy. Dokázal nasadit vlastní zdraví a život pro obranu hodnot, které zastává i Úsvit,  tedy ve jménu svoboda, právo, spravedlnost a bezpečí našich občanů. A má v sobě lidské hodnoty, které jsou v dnešní době důležité. Je to pro mě člověk na svém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…